Namika tarvitsee tukea jatkaakseen Korisliigassa

LAPPEENRANTA. Namika Lappeenranta haastaa lappeenrantalaiset avukseen. Namika jatkaa miesten Korisliigassa, jos kausikortteja ja sponsorisopimuksia myydään tarpeeksi toukokuun aikana.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen

PASI RIIHELÄ astuu jälleen kerran kantamaan vastuuta Namika Lappeenrannan ollessa haastavan tilanteen edessä. Riihelästä tuli maanantaina Namikan uuden seitsenhenkisen hallituksen puheenjohtaja. Sen ensimmäisen tehtävän onnistumisesta riippuu, millä sarjatasolla Namikan miesten edustusjoukkue ensi kaudella pelaa.

Namikan tavoitteena on myydä toukokuun aikana 800 kappaletta 200 euron kausikortteja ja onnistua rinnalla kulkevassa yrityskampanjassa, jotta edustusjoukkue voisi jatkaa miesten Korisliigassa myös ensi kaudella.

Tehtävä on suuri ja aikaa on vähän. Menneellä kaudella Namikalla oli noin 200 kausikorttilaista. Liigalisenssihakemus pitää jättää Suomen Koripalloliitolle toukokuun viimeisenä päivänä.

-Tämä on iso haaste koko kaupungille. Kaupungissa on paljon ihmisiä, itseni ja hallituksemme mukaan lukien, jotka haluavat Namikan pelaavan mestaruussarjaa. Siitä lähdetään, että siellä pelataan tulevaisuudessakin, Riihelä toteaa.

 

KAMPANJAT OVAT Namikan suora haaste lappeenrantalaisille.

-Olemme saaneet paljon viestiä siitä, että Namikan pitäisi pelata Korisliigaa jatkossakin. Näyttäkää meille, että oikeasti haluatte nähdä liigakoripalloa Lappeenrannassa myös jatkossa. Me haluamme sitä, Namikan varapuheenjohtaja Heli Kärkkäinen kertoo.

-Jotkut ovat sanoneet, että Namika luovuttaa. Mehän emme luovuta. Jos urheilussa on jotain saavuttanut, tietysti siitä haluaa pitää kynsin ja hampain kiinni.

Vanhoja virheitään Namika ei aio toistaa. Elokuussa seura on vapaa vanhoista veloistaan, joita oli pahimmillaan 530?000 euroa.

-Uusi hallitus ei tule koskaan viemään Namikaa siihen tilanteeseen, johon seura ajautui mestaruusvuosien jälkeen, Kärkkäinen paaluttaa.

-Olemme vastuussa Namikan tulevaisuudesta. On tärkeää että tässä kaupungissa on Lappeenrannan Namika, korisseura, jossa harrastaa, Riihelä sanoo.

 

Jos liigabudjettia ei saada kasaan, Namikan edustusjoukkue voi hakea paikkaa 1. divisioonasta. Hallituksen jäsen Juha Sten olisi tuolloin päävalmentaja.

-Tavoite on iso. Se on ihan selvä. Kaikista helpointa olisi ollut heittää hanskat tiskiin. Nyt mukana on uusia ja innokkaita ihmisiä. Haluamme koittaa, Sten sanoo.

Stenin, Riihelän, valmennuspäällikkö Tommi Koskisen ja poistuvan namikasydämisen päävalmentaja Lassi Tuovin myötä Namikalla olisi vahva urheilullinen perusta Suomen huipputasolla jatkamiselle.

Jos kampanjan tavoite täyttyy, Namikalla on aito mahdollisuus kasata voittava joukkue.

-Lähdimme aikanaan Namikassa haastamaan isompia aika pienellä budjetilla. Nousimme silloin mestariksi. Mahdollisuuksia on. Yritetään, Riihelä toteaa.

-Tarvitsemme vain tukea. Paljon tukea.

 

Namika Lappeenranta ry

Uusi hallitus:

Puheenjohtaja: Pasi Riihelä

Varapuheenjohtaja: Heli Kärkkäinen

Muut jäsenet: Minna Jäkkilä, Antti Mäkitalo, Jukka Olkkonen, Petri Summala ja Juha Sten

Varajäsenet: Timo Huttunen, Pekka Litmanen

Anssi Silvennoinen