Raakaruokaa ravintolasta

Lappeenranta. Täysin luomua ja täysin raakaruokaa tarjoava ravintola avaa ovensa ensi viikolla. Perustajiensa mukaan se on skandinaviassa harvinaisuus.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen

Lappeenrannan keskustaan on avautumassa harvinaislaatuinen ravintola. Cacao Flow tarjoaa vain raakaruokaa, joka on luomua tai suorastaan villiä.

— Skandinaviassa ei ainakaan ole vastaavaa ravintolaa, kertoo ravintolan ideoinut Tommi Asikainen.

Asikainen tietää, että Berliinistä löytyy ravintola, joka on muuten saman tyyppinen, mutta sielläkin osa tarjottavasta ruoasta on kypsennettyä.

Cacao Flown henkilökunta kerää itse vuohenputket, nokkoset ja muut käytettävät villikasvit. Muut ainekset tulevat lähiseudun luomutiloilta.

Ensi viikon lauantaina avautuvan Cacao Flown yhteyteen tulee myös luomumarketti. Sieltä voi ostaa lähialueen tuoretta luomuruokaa sekä luonnonrohdoksia.

— Meille tulee vihanneksia, hedelmiä, marjoja, mehiläistuotteita, Asikainen luettelee.

Luonnon rohdot tulevat Intiasta.

Suunnitelmissa on, että ravintola kasvattaa myös itse osan tarjottavistaan, esimerkiksi ituja ja versoja.

 

Ravintola elää erilaista elämää päivällä ja illalla.

— Päivällä olemme ruokaravintola, jossa on huomioitu myös lasten viihtyminen. Illalla muutumme klubiksi, Asikainen kertoo.

Ravintolaan on luvassa niin livemusiikkia kuin tanssia dj:n vauhdittamana.

Alkoholi ei kuuluu Cacao Flown ideologiaan.

— Sen sijaan voi ottaa raakasuklaafondueta, jota voi dippailla ananakseen ja papaijaan, Asikainen ehdottaa.

Cacao Flown palveluihin kuuluu myös ravintoneuvonta. Jos joku haluaa perehtyä raakaruokavalion saloihin, ravintolasta voi kysyä opastusta ja koulutusta. Suunnitelmissa on järjestää myös raakaruokakursseja sekä niihin liittyviä luontoretkiä.

 

Cacao Flow on jo kokeillut kahvilapohjalta miten raakaruoka uppoaa lappeenrantalaisiin. Citytunnelin alakäytävällä sijainneeseen kahvilaan kukaan ei osunut sattumalta.

— Varmaan 99 prosenttia oli vakioasiakkaitamme.

Uudet tilat löytyivät paremmalta paikalta Kauppakadulta. Kauppakeskus Gallerian ja kierrätystavaratalo Kontin naapurissa on luvassa odottaa ex-tempore asiakkaita.

Sisustus poikkeaa tavallisesta ravintolasta. Pöydät ovat matalia, lattialla voi syödä ja loikoilukin on sallittua. Seinät on maalattu värikkäiksi.

Asikainen esittelee yhtä nurkkausta, johon rakentuu Intia-loosi.

— Tässä ovat rappuset, jotka eivät johda mihinkään. Tasanteelle tulee matalia pöytiä ja tyynyjä. Sinne voi heittäytyä pitkäkseen, jos huvittaa.

Rakentamiseen Cacao Flown porukka pyrkii käyttämään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Esimerkiksi trukkilavat ovat löytäneet tiensä niin tiskiin kuin korokkeeseen.

Kaisa Juntunen