Suninen parsii kasaan Lukjanovien unelmaa

Lappeenranta. Kiinteistösijoittajalla on käsissään elämänsä haaste. Lukjanovin perheen hulppeasta golfklubista pitäisi tehdä kannattava.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen

Pihamaata peittää rouhea sepeli ja terassille on kasattu pari lavaa arvokkaan näköisiä laattoja. Kahilanniemen golfklubi on loppusiivousta vaille valmis, mutta vielä siitä pitäisi tehdä bisnes.

-Jos rakennus ei olisi ollut näin pitkälle valmis, tuskin olisi jatkettu hommia, kiinteistösijoittajana tunnettu Jukka Suninen tunnustaa.

Venäläisen Lukjanovin perheen golfyritys Golden Swing Lappeenranta Oy ja sen rakennuttama golfklubi ovat nyt Sunisen käsissä.

 

Golfklubina Lukjanovien unelmaa tuskin nähdään koskaan. Kahilanniemen golftoimintaa pyöritetään tällä hetkellä rannassa olevasta ”pikkuklubista”.

-Firma oli viittä vaille konkurssissa, Suninen muistelee viime elokuuta. Hän osti osake-enemmistön Lukjanoveilta lokakuussa.

Paljonko maksoit?

-Ihan tarpeeksi.

-Yrittivät myydä miljoonalla puolta osakekannasta, Suninen sanoo.

Sunisen yhtiö Kolikeskus Oy omistaa Golden Swingistä 51 prosenttia ja Lukjanovin perhe 49. Kesän aikana yhtiö on tarkoitus fuusioida kokonaan Kolikeskukseen, kun kaikki yllätykset ovat tiedossa.

-Kukaan ei oikein tiedä, mitä on sovittu.

Kun Suninen ensimmäistä kertaa tuli paikalle, hän löysi pöytälaatikosta vakuutusyhtiön konkurssihakemuksen.

 

Edellisellä tilikaudella yhtiölle kertyi tappiota yli 800 000 euroa. Kun Lukjanovien rahat loppuivat, Etelä-Karjalan Osuuspankki lähti rahoittajaksi.

Lainaa on Sunisen mukaan tällä hetkellä 1,3 miljoonaa. Klubin rakentamiskustannukset olivat 2,5 miljoonaa euroa.

-Minä olisin tehnyt avaimet käteen -klubirakennuksen 800 000 eurolla.

Suninen laskee, että käyttökulut katetaan, jos tilikauden liikevaihto on 200 000 euroa. Lainojen lyhennykset tulevat sen päälle.

 

Tärkein tavoite on löytää ravintolatoiminnalle pyörittäjä. Kylmäkalusteet on lainattu Kolilta. Operaattoriksi Golden Swing ei lähde.

-Jos on pakko, sitten aletaan pyörittää ruokaa, mutta keskustellaan ensin pankin kanssa.

Ravintolan lisäksi tarjolla on vuokrattavaksi toimistoja, 85 neliön avotila maisemaikkunalla ja paikka golfsimulaattorille.

Lukjanovien suunnittelemaa minikylpylää ei tule. Kylpyläkalusteet ovat varastossa ja myynnissä. Kolmen ihmisen kokoista saunaa sen sijaan pitäisi laajentaa.

Pakollinen etappi oli rakentaa pommisuoja valmiiksi, koska naapurin rivitalojen väestönsuoja on jossain suunnittelun vaiheessa sijoitettu klubin tiloihin. Eksoten kanssa on keskusteltu keskussairaalan parkkitalon käytöstä.

 

Suninen aukaisee golfklubin alakerran oven. Vieressä on laatoitettu seinä, johon piti tulla turvepintainen vesiseinä.

Oliko mitään järkeä tehdä tällainen rakennus?

-No ei.

Oven takana aukeaa Kahilanniemen viheriö.

-Kyllä tää tästä lähtee.

 

Vesa Salminen