Syömähampaita yhä haussa

LAPPEENRANTA. SaiPa teki perjantaina neljä pelaajasopimusta. Joukkueen pelaajarunko on hyvällä mallilla. Kärkiosaamista ryhmään kartoitetaan silti lisää.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen

SaiPan ensi kauden joukkueen kasaaminen on täydessä vauhdissa. Urheilujohtaja Antti Tuomenoksan ostoslistalla on vielä yksi keskushyökkääjä, laitahyökkääjiä ja puolustajia. Maalivahtiosasto on Jussi Markkasen, Andreas Bernardin ja Santeri Lipiäisen voimin kunnossa.

Ratkaisupelaajille on vielä tarvetta. Joukkueen runkosarjan kymmenestä parhaasta pistemiehestä puolet on tehnyt jatkosopimuksen SaiPaan. Per Savilahti-Nagander (6+16=22 pistettä) lähti kotiseudulleen Luulajaan, Jesper Piitulainen (11+10=21) Rauman Lukkoon ja Stefano Giliati (4+14=18) Espoon Bluesiin. Helsingin Jokerien KHL-ryhmään huhutun Patrick Davisin (22+13=35) ja Ryan Glennin (9=21=30) ensi kauden osoitteet ovat vielä vahvistamatta.

 

Tuomenoksan mukaan SaiPa haluaa joukkueen kokoonpanon olevan mahdollisimman valmis, kun jääharjoitukset alkavat 28. heinäkuuta.

-Silti etsintä voi kestää pitkäänkin sen mukaan, mihin rahkeemme riittävät ja minkä tyyppisiä pelaajia saamme tänne. Senttereitä on tarkoitus ottaa vähän enemmän kuin viime kaudella. Ne loppuivat jossain vaiheessa vähän kesken, Tuomenoksa toteaa.

 

SAIPAN MIEHISTÖ täydentyi perjantaina kahdella uudella ja kahdella tutulla pelaajalla. 24-vuotiaiden puolustaja Lasse Lappalaisen ja hyökkääjä Matti Järvisen sopimukset kattavat ensi kauden ja sisältävät SaiPan option seuraavasta.

Keskushyökkääjä Markku Flinck jatkaa odotetusti SaiPassa myös ensi kauden. Lisäksi puolustaja Miika Huhtanen, 20, pysyy kasvattajaseurassaan 2+1-vuotisella sopimuksella.

Flinck, 29, on profiloitunut kolmen SaiPa-kautensa aikana vastustajien kroppaa ja hermoja raastavaksi rouhijaksi.

Tuomenoksan mukaan SaiPa odottaa entisen Mestis-pistehain ottavan nyt uuden askeleen myös kiekollisessa pelissä.

-Toisaalta hänen ominaisuutensa fyysiseen pelaamiseen ovat ihan huippuluokkaa tähän liigaan. Eivät pisteet aina kerro kaikkea hyökkääjistäkään. Hän on ollut meille erittäin hyvä omassa roolissaan fyysisenä keskushyökkääjänä.

 

SaiPan pelaajat

2014-2015

Sopimustilanne tällä hetkellä.

Maalivahdit: Jussi Markkanen, Andreas Bernard, Santeri Lipiäinen

Puolustajat: Rony Ahonen, Simon Backman, Miika Huhtanen, Lasse Lappalainen, Kalle Maalahti, Simon Backman

Hyökkääjät: Markku Flinck, Ville Hämäläinen, Tommi Jokinen, Matti Järvinen, Joona Jääskeläinen, Ville Koho (kapteeni), Mikael Kuronen, Tomi Leivo, Jesse Mankinen, Ilmari Pitkänen, Joni Suutari, Janne Tavi, Onni Toivanen, Adam Zboril

Anssi Silvennoinen