Uusi kaupan keskittymä avaa heinäkuussa

Lappeenranta. Kaupungin kolmas Lidl ja toinen Rajamarket työllistävät valmistuttuaan yhteensä vähintään 60 ihmistä.

Kirjoittaja:
Seija Hackman

Kaksi uutta, koreaa ja korkeaa mainostornia koristaa Nuijamaantien vartta Lappeenrannan Mustolassa.

Lidl ja Rajamarket avaavat uuden yhteisen liikekeskuksensa Disa´s Fishin viereen heinäkuun lopussa.

-Lidl Lappeenrannan Mustolan myymälä avataan torstaina 31. heinäkuuta, kertoo Lidlin Suomen toimitusjohtaja Lauri Sipponen sähköpostitse. Myymälä on jo Lidlin kolmas Lappeenrannassa.

Viime syksynä myymäläparin avajaisia suunniteltiin jo alkukesään. Rajamarketteja pyörittävän Vaalimaan Kauppakartano Oy:n toimitusjohtaja Sergei Ananiev on silti tyytyväinen töiden edistymiseen. Ulospäin rakennukset näyttävät jo pitkälle valmiilta, ja kuluneella viikolla laajoille parkkialueille vedeltiin asfalttia.

-Nyt kun viimein vihdoin päästiin rakentamaan, on yritetty rakentaa nopeasti, Ananiev sanoo viitaten takavuosien epäonnistuneisiin yrityksiin saada Rajamarket ensin Myllymäkeen, sitten Nuijamaalle.

Yhteensä paikalle tulee 7 500 neliötä myymälä- ja varastotilaa. Kummallekin myymälälle tulee tilaa noin 2 000 neliötä. Lidlin myyntipinta-alaksi tulee Lidl-marketeille melko tyypillinen 1 200 neliötä.

Rajamarketin uusi myymälä on kooltaan vain noin puolet Leirin myymälästä, jonka toiminta säilyy ennallaan. Paikalle siirtyy kuitenkin myös Rajamarketin keskusvarasto, joka nyt toimii Lappeenrannan Yritystilan vuokralaisena.

Kaupat yhdistetään toisiinsa katoksen avulla. Paikoitustilaa on tulossa sadoille henkilöautoille ja kymmenille busseille.

 

Rajaliikenteen väheneminen ja yleinen taloustilanne eivät ole vaikuttaneet suunnitelmiin. Lidlin Lauri Sipponen kertoo, että kolmas myymälä perustetaan siksi, että myös lappeenrantalaisia halutaan palvella paremmin.

-Toki turistit ovat meille merkittävä asiakasryhmä, mutta uskomme, että tilanne tasaantuu tulevaisuudessa.

Sergei Ananiev sanoo, että tulevaisuus ”tottakai” hieman huolettaa. Usko siihen on silti luja.

-Kovat odotukset siihen myymälään ovat, samoin kuin Lidlillä. Vaikka emme ole ihan tyytyväisiä kaavaan vieläkään. Toivottavasti hallitus tekisi sellaisia päätöksiä, että pystyttäisiin jossain vaiheessa tekemään isompi myymälä, Ananiev sanoo.

 

Rajamarketin osalta Mustolassa kyse on noin 10 miljoonan euron hankkeesta. Liikkeiden työllisyysvaikutuksia on vielä vaikea arvioida.

-Riippuu täysin siitä, kuinka hyvin saadaan asiat pyörimään, onko töissä 30 vai 50 henkeä, Ananiev arvioi osaltaan.

Lidlin Lauri Sipponen arvioi työllistävän alkuvaiheessaan noin 30 henkeä. Työntekijöitä molempiin myymälöihin rekrytoidaan parhaillaan.

Seija Hackman