Lappeenranta saa omaa hunajaa kaupungintalolta

Lappeenranta. Hunaja-analyysin mukaan Willimiehen hunaja on laadultaan erinomaista.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen

Lappeenrannan kaupungintalo tuottaa laadultaan harvinaista hunajaa. Vuosi sitten kaupungintalon ylimmän kerroksen parvekkeesta tuli tuhansien mehiläisten koti.

Nyt mehiläiset ovat tuottaneet kaupungin liikelahjaksi omaa Willimiehen hunajaa. Viimevuotinen hunaja on analysoitu ja asukit ovat palanneet kaupungintalolle valmistautumaan tulevaan pääsatokauteen.

-Syksyllä aavisteltiin, että meillä on jotain laadultaan todella harvinaista käsissä ja nyt se tuli todistettua, sanoo mehiläishoitaja Jouko Kolhonen.

 

Linnoituksen mehiläishoitaja Jouko Kolhonen teetti Suomen mehiläishoitajain liitolla hunaja-analyysin viimevuotisesta Willimiehen hunajasta. Analyysin tulokset yllättivät jopa tutkijat.

-Willimiehen hunajan tulokset olivat monikymmenkertaisia viitearvoihin nähden. Esimerkiksi sähkönjohtavuus, joka kertoo hiven- ja kivennäisainepitoisuuksista, oli 1 055 S/cm, kun se yleensä on 100-400 S/cm.

HMF-arvo saa hunajalla olla enintään 40 ja hyvän hunajan arvo on alle 15. Willimiehen hunajalla se oli 0,5.

 

Erinomaiset tulokset johtuvat hyvästä ympäristöstä. Kasvisto kaupungin keskustassa tarjoaa mehiläisille runsaasti siitepölyä.

Sankarihautausmaan palsamikukkien suuri määrä antaa Willimiehen hunajalle sen ainutlaatuisen maun.

Heikki Sairanen