Päiviön leirikeskuksesta 250 000 euron tarjous

Lappeenranta | Entisestä raittiustoimistosta tarjottiin 112 000 euroa. Tarjouksia tuli noin 15 000 kiinteistöstä.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen,  Heikki Sairanen

Päiviön leirikeskus menisi kaupaksi 250 000 eurolla. Se on korkein tarjous, minkä Lappeenrannan kaupunki sai myytävänä olevista kiinteistöistään määräaikaan, toukokuun loppuun mennessä.

Päiviön leirikeskus on Saimaan saaressa Taipalsaaren aluevesillä, ja sen rakennuksiin kuuluu tupa, ruokala, kaksi saunaa, kaksi mökkiä, vaja ja kolme käymälää.

Kaupan on myös Päiviön yhteysalus, josta tuli 17 500 euron tarjous.

 

Lappeenrannan keskustassa olevasta entisestä raittiustoimistosta tarjottiin 112 000 euroa. Korkeimmasta päästä on myös Joutsenon paloaseman asuinrakennuksesta tehty 90 000 euron tarjous.

Tarjouksia on tehty muun muassa Ylämaan kunnan entisistä rakennuksista ja kaupungin rantasaunoista. Lappeenrannan keskustan Myllysaaren saunasta ei tarjousta ole tehty.

 

Ostotarjoukset Lappeenrannan vanhoista kiinteistöistä ovat alakanttiin kaupungin tavoitteisiin verrattuna. Lappeenrannan kaupungin tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen sanoo, että vain Nuijamaan varastorakennuksesta tehty tarjous ylitti hintavarauksen. Entisen Nuijamaan kunnan teknisestä varastosta tuli 5 600 euron tarjous.

Muutama myyntikohde ei kiinnostanut millään hinnalla.

Koposen mukaan nyt pitää pohtia, mitkä muut tarjoukset voidaan mahdollisesti hyväksyä.

-Pidämme realisointiryhmän kokouksen, jossa tehdään myytävästä esitys tekniselle lautakunnalle.

Kaupunki kauppasi ensi kertaa tarpeettomia rakennuksiaan verkossa.

Leena Sallinen, Heikki Sairanen