Skinnarila saa jalkapallon harjoitushallin

LAPPEENRANTA. PEPO Lappeenranta rakentaa jalkapallohallin ilman kaupungin rahallista tukea. Velkaosuutta pienennetään osakeannilla ja yritysmyynnillä.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTALAISTEN jalkapalloilijoiden vuosikymmenien odotus päättyy vielä ennen joulua. PEPO Lappeenranta ry rakentaa kaupungin ensimmäisen jalkapallon harjoitushallin. Halli avautuu Skinnarilan koulun nykyisen hiekkakentän paikalla joulukuun alussa, jos odottamattomia ongelmia ei ilmaannu.

Ylipainehalli kätkee sisäänsä juniorikokoisen jalkapallokentän, joka on puolet täysimittaisesta.

-Olemme nyt tosissamme liikkeellä. Haluamme viedä tämän maaliin asti, PEPOn johtokunnan jäsen Pekka Valkeapää toteaa.

Puheenjohtaja Kari Sunisen mukaan heikot talviharjoitteluolosuhteet ovat olleet suurin pullonkaula 440 lisenssipelaajan seuran toiminnan kehittämiselle.

-Annamme siinä tasoitusta muille paikkakunnille. Olosuhteille on tehtävä jotain, Suninen sanoo.

 

Hallin kustannusarvio on noin 550 000 euroa. PEPOlla on varmaa rahoitusta noin 23 ?000 euroa, josta tuore 90 000 euron valtionapu nytkäytti hankkeen liikkeelle.

Loppuvuoden aikana PEPO toivoo saavansa Palloliiton Hattrick-avustusta jopa 35 000 euroa sekä yksityishenkilöiden ja yritysten tukea yhteensä ainakin 60 000 euroa.

Pankkilainan osuudeksi on laskettu noin 240 000 euroa.

-Tavoite on päästä mahdollisimman pieneen lainaosuuteen. Se helpottaisi käyttötaloutta, Suninen toteaa.

 

Perustettava halliyhtiö järjestää kesäkuun aikana osakeannin. PEPO kerää yksityishenkilöiltä lahjoituksia, jotka se käyttää osakemerkintään. Yksityishenkilöt voivat ostaa halliyhtiön osakkeita myös suoraan.

Määräysvalta hallin toiminnasta pysyy joka tapauksessa PEPOlla. Myös Suninen ja Valkeapää panevat halliin omia rahojaan.

-Tässä ei haeta sijoitetulle pääomalle tuottoa, vaan luodaan junioreille paremmat harjoitusolosuhteet niin, että maksu on inhimillinen.

Yrityksille myydään mainospaikkoja ja tykypakettia, johon kuuluu mainoksen lisäksi yksi vakiovuoro.

-Uskomme, että päiväkäyttöäkin löytyy. Yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat lähellä.

 

Lappeenrannan kaupunki ei tue PEPOn juniorihallia toistaiseksi rahallisesti lainkaan, toisin kuin viime vuosina valmistuneita yksityisiä salibandyhallia, jäähallia ja tennishallia.

Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksmanin mukaan liikuntatoimella ei ole nykyisessä taloustilanteessa mahdollisuutta hankkeen tukemiseen.

PEPO rakentaa hallin riippumatta siitä, saako se kaupungilta rahallista apua.

Halliin ei tule sosiaalitiloja. Ilkivallan ehkäisemiseksi halli aidataan ja paikalle asennetaan valvontakamerat.

-Lähitaloyhtiöt suhtautuivat halliin positiivisesti, mikä oli tosi hieno homma. Pelkäsimme, että naapurit eivät tykkää, Suninen kertoo.

Anssi Silvennoinen