Mammutti muodossaan

LAPPEENRANTA. Kauppakeskuksen laajennuksen runko on pian valmis. Teatterimonttua valetaan.

Kirjoittaja:
HEIKKI SOPANEN

Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén katseli tiistaina tyytyväisenä kauppakeskus Ison-Kristiinan työmaata Lappeenrannan keskustassa. Cityconin ja Ilmarisen mammuttihanke, jolla kauppakeskus uudistuu ja laajenee, on hyvin aikataulussa.

Töitä paiskii pääurakoitsija Skanskan leivissä kolmesataa rakentajaa, ja laajennusosan runkotyöt ovat pian päättymässä. Rakennuksen vaippaa on alettu sulkea, ja sen jälkeen käynnistyy uuden rakennuksen sisäosien rakentaminen. Lappeenrannan uuden teatterin hahmokin alkaa muotoutua uudisrakennuksen sisällä. Teatterimonttua valetaan jo, joskin varsinainen rakentaminen alkaa kuukauden kuluttua.

 

Kauppakeskuksen vanha osa saa myös aivan uuden kuosin ja sen itäpäähän aletaan pystyttää Finnkinon elokuvateattereiden runkoa. Ison-Kristiinan ja hotelli Lappeen tilojen yhdistäminen on niin ikään lähtenyt vauhtiin ja Lappeen lisähuoneita kauppakeskuksen puolelle rakennetaan myös.

-Kauppakeskuksen liiketilojen kysyntä on vahvaa ja niiden vuokraus etenee suunnitellusti. Vuokraamatta on enää noin neljännes tiloista, Alén sanoo.

Uusimpia tulokkaita liiketiloihin ovat Restamax-ravintolaketju, Yliopiston apteekki ja SJ Concept Stores.

Kolmeneljäsosaa kauppakeskuksesta avataan bisnekselle toukokuussa 2015 ja loput neliöt lokakuussa 2015. Liiketilaa on yhteensä 28 000 neliötä. Teatteri valmistuu alkuvuodesta 2016.

Tax-fee -kaupan osuudeksi kauppakeskuksen myynnistä arvioidaan Alénin mukaan 15 prosenttia.

 

Ison-Kristiinan laajennustyömaa nousi alkukesästä julkisuuteen kosteushavaintojen vuoksi. Skanskan yksikönjohtaja Kari Hovi kertoo, että he ovat teettäneet laajan kosteustutkimuksen.

-Sen tulos on, että rakenteet kestävät rakennusaikaisen kosteuden ja kosteus haihtuu rakenteista. Nyt asia on tutkittu ja olen hyvin tyytyväisin mielin, Hovi kertoo.

Cityconin Alén sanoo, että kosteusasiaa seurataan tarkasti, kuten muutakin rakentamista. Alénin mukaan rakennuksen kuivatusvaihe on tärkeä.

Alén sekä Hovi pitävät hyvänä, että asia nousi esiin, koska nyt sitä vahditaan entistäkin tarkemmin.

 

Ison-Kristiinan lukuja

Huoneistoala 42 000 neliötä.

Liiketiloja 28 000 neliötä.

Liikkeitä noin 80.

Maanalaisia parkkipaikkoja 500.

Investoinnin arvo 100 miljoonaa euroa.

Heikki Sopanen