SaiPa sai ylivoimaan kapellimestarin

LAPPEENRANTA. SaiPa sai takalinjoille tutun vahvistuksen, kun Brian Salcido teki seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Amerikkalaispakki palaa SaiPaan Siperian- ja Jyväskylän-kierroksen jälkeen.

Jarmo Hämäläinen,| Tuomo Reponen

SaiPan ensi kauden ylivoimapeli tuskin kaatuu viivamieheen. Näin ainakin voi olettaa, sillä seura julkaisi eilen yhdysvaltalaispuolustaja Brian Salcidon, 29, sopimuksen. Vuosina 2011—2013 Lappeenrannassa kiekkoillut Salcido on tuttu mies SaiPalle. Pelaajan vahvuudet ovat hyvin tiedossa.

— Brian on kokonaisvaltainen puolustaja, jolla on paljon kiekollista osaamista. Hän on hyvä ylivoimapelaaja, joka on hyvää extraosaamista, SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa luonnehtii.

— Otamme hänet ilolla vastaan. On siitä pieni hyöty, että hän on meille entuudestaan tuttu kaveri. Hän tietää systeemit, ja me tiedämme, mitä saamme.

Tuomenoksa harvemmin jakelee pelipaikkoja, mutta tässä tapauksessa hän myöntää kyseessä olevan etukäteen mietittynä ykköskorin puolustaja. Hän ei halua puhua sopimuksen yksityiskohdista tarkemmin, mutta sanomattakin on selvää, että Salcidon saamiseksi tehtiin SaiPan mittakaavassa tuntuva satsaus.

— Hänellä oli kova halu tulla tänne. Kyllä se vaati molemmilta puolilta venymistä, että pääsimme sopimukseen. Ei tämä kuitenkaan mikään erikoisprojekti ollut budjetin suhteen.

 

Salcido on osoittanut aikaisemmilla liigakausillaan olevansa erityisesti hyökkäyspäässä sarjan parhaita puolustajia. 122 runkosarjaottelua ovat tuoneet tehosarakkeeseen merkinnät 16+59=75.

Viime kaudella hän iski 15 (3+12) pistettä JYPin riveissä 24:ssä runkosarjaottelussa.

 

Las Vegasista torstai-iltana puhelimitse tavoitettu Brian Salcido kertoo olevansa innoissaan paluusta SaiPaan ja Lappeenrantaan. Takana kun on vuoden kierros  Siperian Habarovskissa ja Jyväskylässä JYPin riveissä.

— Kolme edellistä kautta SaiPassa olivat minulle hienoa aikaa. SaiPa on senkin jälkeen menestynyt hienosti ja halusin päästä vielä mukaan joukkueeseen taistelemaan mitaleista.

Salcido tulee Suomeen sunnuntaina, mutta joukkueen ensimmäisissä jääharjoituksissa maanantaiaamuna häntä ei ehkä vielä nähdä.

— Saattaa tulla vähän liian äkkiä pitkän matkan jälkeen. Odotan kuitenkin innolla kaikkien vanhojen pelikaverien ja fanien näkemistä.

 

Salcidon edellinen SaiPa-kausi päättyi kovaan pettymykseen, kun keltamustat hävisivät HIFK:lle pudotuspeleissä. Sen jälkeen amerikkalaispakki suuntasi KHL-seura Amur Habarovskiin.

— Otin sen Venäjän reissun haasteena ja olihan se melkoinen kokemus. Kaksi vuotta siellä piti olla, mutta vajaaseen kauteen se jäi.

— Kielimuuri oli minulle suurempi ongelma kuin olin odottanut. Olen kuitenkin iloinen, että lähdin sinne, vaikkei se nyt ihan mennytkään niin kuin suunniteltiin.

— Suomeen palaaminen oli oikea ratkaisu. Tälle kaudella tavoite on kirkas: voittaa mitali SaiPan kanssa, Salcido korostaa.

 

Brian Salcido

Syntynyt: 14. huhtikuuta 1985

Pelipaikka: puolustaja

Kätisyys: left

SM-liigassa SaiPan ja JYPin riveissä yhteensä 122 ottelua, joissa tehot 16+59=75.

Pelannut Euroopassa lisäksi Sparta Prahassa (Tshekki) ja Amur Habarovskissa (Venäjä).

Anaheim Ducksin 5. kierroksen varaus (#141) vuodelta 2005.

Kaksi NHL-ottelua Anaheimissa kaudella 2008—2009.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen, Tuomo Reponen