Sari Kaasisesta Kehruuhuoneen emäntä

Lappeenranta. Linnoituksen Kehruuhuoneelle tulee esitystila sekä kahvila-ravintola, joita voi myös vuokrata juhlahuoneistoksi.

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola

Ensi vappuna Linnoituksen urheilutalolla pääsee syömään, juomaan ja nauttimaan esimerkiksi laulusta ja soitosta. Talo on sitä ennen rempattu Kehruuhuoneeksi, ja sitä emännöi talon uusi vuokralainen, taiteilija, muusikko Sari Kaasinen.

Lappeenrannan kaupungin tekninen lautakunta valitsi Kaasisen urheilutalon vuokralaiseksi. Hänen suunnitelmassaan Kehruuhuone on avoinna ympärivuotisesti, ja siitä tulee sekä Linnoituksen että koko Lappeenrannan yhteinen olohuone.

-Sinne voi poiketa istumaan hetkeksi tai vaikka pidemmäksikin aikaa, syömään tai lasilliselle, ja samalla pääsee kokemaan jotain – kenties jotain erilaistakin.

Tulevaa Kehruuhuonetta vuokrataan myös yksityisille, yrityksille tai yhdistyksille juhlatilaksi.

-Talossa voi pitää häitä, syntymäpäiviä, muistotilaisuuksia, konsertteja, konferensseja, tansseja, koulutuksia, stand upia ja teatteriesityksiä. Olen juuri ollut Lontoossa Govent Gardenissa ihailemassa sikäläisiä katutaiteilijoita, kaikki sellainenkin mahtuu Kehruuhuoneelle.

 

Kaasisen lisäksi Kehruuhuonetta alkaa pyörittää eri alojen ammattilaisista koostuva porukka, joiden nimet hän lupaa kertoa syksymmällä.

-Sisällön tuotannosta ja talon isompien linjojen miettimisestä sekä yhteistyöstä muiden kanssa vastaan minä. Hatunnosto Lappeenrannan kaupungille, että Kehruuhuone saa uuden elämän ja siitä tulee Linnoituksen sydän.

-Lisäksi meillä täytyy olla markkinoinnin ammattilaisia sekä tietysti ravintola-ammattitaitoa. Tarvitaan myös tuottajaa, teknistä henkilökuntaa, aika paljonkin porukkaa, että talo pyörii koko ajan, Kaasinen sanoo.

 

Talon remonttisuunnitelmissa Urheilutalon nykyinen tenniskenttä muuttuu noin 200 hengen tilaksi, jonka Kaasinen toivoo olevan helposti yhdistettävissä kahvila-ravintolaan, jolloin kokonaisuudesta sukeutuisi helposti klubimainen tila.

-Tärkeintä on nyt, että me Linnoituksen yrittäjät sekä lappeenrantalaiset tekijät, niin ammattilaiset kuin harrastajatkin, alamme yhdessä luoda kulttuurikeidasta, joka soi, laulaa, puhuu, näyttelee tai vaikka harrastaa liikuntaa, Kaasinen luettelee.

Toiminta ei rajaudu vain talon sisälle. Kesiksi Kaasinen on suunnitellut ympäröiville alueille käsityöläisten myyntipisteitä ja maalaistoria, talviksi joulutoria, markkinoita ja tapahtumia.

Liisa Kukkola