Valtakadun vesitornissa murto

Lappeenranta. Valtakadun vesitorniin murtauduttiin tällä viikolla. Lappeenrannan Energia aikoo parantaa tornin turvallisuusjärjestelyjä.

Kirjoittaja:
Elina Kirvesniemi

Lappeenrannan Valtakadun vesitorni on joutunut ilkivallan kohteeksi. Vesitorniin murtauduttiin alkuviikosta sisään ikkunan kautta.

Myös vesitornin kahviosta rikottiin ikkuna. Lopuksi tornin ovi avattiin sisäpuolelta.

Vesitornin ovi on ollut avoinna jonkin aikaa. Lappeenrannan Energia sai tiedon avoimesta ovesta tiistaina iltakymmeneltä, jolloin päivystäjä kävi paikan päällä tarkistamassa tilat ja sulkemassa oven.

Päivystäjä sai tiedon ovesta Valtakadun kiinteistön asukkaalta, joka oli huomannut oven olevan raollaan.

-Ulko-ovea piti avoinna kivi, joka oli laitettu oven väliin, Lappeenrannan Energian verkostopäällikkö Ami Kylliäinen sanoo.

Kylliäinen arvelee, että ovi on saattanut olla avoinna kauemminkin kuin vain illan. Etelä-Saimaan tietojen mukaan vesitornin läheisyydessä nähtiin nuorisoa jo maanantaina.

 

Tornin vesitilaan murtautujat eivät päässeet. Kun päivystäjä kävi paikalla sulkemassa oven ja tarkastamassa tilat, hän myös varmisti, ettei vesisäiliöön ole mennyt kukaan.

-Lappeenrantalaisten vesi ei ole vaarassa, Kylliäinen sanoo.

Vesisäiliön ovessa on hälytysjärjestelmä, joka laukaisee heti hälytyksen valvomoon sekä päivystäjälle, jos ulkopuoliset yrittävät tilaan sisään.

Säiliötilan ovessa ei ollut merkkejä siitä, että tilaan olisi yritetty päästä avaamalla väkivalloin ovea.

 

Vesitornin ulko-ovessa ei ole hälytysjärjestelmää. Siksi tieto murrosta jäi kulkeutumatta heti eteenpäin. Kylliäisen mukaan tornin turvajärjestelyjä parannetaan.

-Aiomme asentaa ulko-oveen hälytyslaitteen. Nyt laitamme alakerran ikkunaan kalterit, joten torniin meneminen vaikeutuu ainakin jonkin verran, hän sanoo.

Lappeenrannan Energia on pohtinut vesitornien aitaamista. Harkinnassa on ollut myös kameravalvonnan lisääminen kohteisiin.

-Tornit tuntuvat kiinnostavan ulkopuolisia. Lisäsuojaus on laitettava, Kylliäinen sanoo.

Hän toivoo, että jos kaupunkilaiset näkevät Joutsenon tai Lappeenrannan vesitornien pihoilla sinne kuulumattomia ihmisiä, asiasta ilmoitetaan Lappeenrannan Energian vikailmoitusnumeroon.

Elina Kirvesniemi