Mustola sai uuden kauppakeskuksen

Lappeenranta.  Lidl ja Rajamarket avasivat eilen myymälät Lappeenrannan Mustolaan. Lidlin mukaan Joutsenoon ei ole vireillä myymälää.

Kirjoittaja:
Nella Keski-oja

Lidl ja Rajamarket avasivat eilen torstaina uudet myymälät naapuritonteille Lappeenrannan Mustolaan. Kyseessä on kaupungin kolmas Lidl ja toinen Rajamarket. Yritykset toimivat jo yhdessä Imatran Mansikkalassa ja Lappeenrannan Leirissä.

Lidlistä kerrotaan yritysten konseptien tukevan toisiaan.

— Tavaravalikoimamme on rakennettu tavalliselle ihmiselle ja kukkarolle. Keskitymme perustarpeisiin, Rajamarketteja pyörittävän Vaalimaan Kauppakartanon toimitusjohtaja Sergei Ananiev täydentää.

 

Avajaisten alla Sergei Ananiev kuvailee tunteitaan loistaviksi. Hän uskoo, että uusi kaupan keskittymä vetää väkeä yhtä hyvin kuin Rajamarketin muutkin kaupat.

— Meillä on hyvät brändit samassa keskittymässä. Nyt rupeamme tekemään töitä, että saamme asiakkaat tulemaan ja pysähtymään tänne.

Alkuvaiheessa myymälän tuotevalikoimaa viilataan. Työtä helpottaa se, että myös ketjun keskusvarasto sijaitsee nyt Mustolassa.

Ananiev toivoo, että Lidl ja Rajamarket voisivat tehdä yhteistyötä tulevaisuudessa. Toimitusjohtajan mukaan ”aika näyttää”, mitä yhteistyö voisi olla.

— Tämäkin on aika mittava investointi Lappeenrannassa. Siitä ei ole kauan aikaa, kun rakensimme Imatralle, avasimme myymälän Leirissä ja ostimme entisen Tapulin kiinteistön.

 

Lidlin mukaan Lappeenrannan Leirissä ja Myllymäessä sijaitsevien Lidl-kauppojen asiakasmäärät ovat kasvaneet tasaisesti usean vuoden ajan. Uusia hankkeita esimerkiksi Joutsenoon ei kuitenkaan ole vireillä. Lidlistä kerrotaan, että yhtiö etsii myymäläpaikkoja etupäässä kasvukeskuksista, kuten pääkaupunkiseudulta ja Tampereelta, vaikka mahdollisuuksia kartoitetaan myös muualla Suomessa.

Lappeenrannassa saksalaisketju remontoi seuraavaksi Leirissä ja Myllymäessä sijaitsevat kaupat. Samalla molempiin myymälöihin tulee leivänpaistopiste, jollainen uudessa Mustolan myymälässä on.

 

Vasta neljän Lidl-myymälän vieressä on Alko. Yhtiöstä ei kommentoida, onko Alkoa tulossa myös jonkin Etelä-Karjalan Lidlin yhteyteen.

Lidl on arvostellut S- ja K-ryhmää siitä, että ne saavat Alkoista suhteettoman paljon kilpailuetua. Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen mukaan naapuri-Alko lisää supermarkettien liikevaihtoa 10—15 prosenttia.

 

Ainakin 60 työpaikkaa

Mustolan Lidl ja Rajamarket työllistävät vähintään 60 ihmistä.

Yritysten tonteilla on yhteensä 7 500 neliötä myymälä- ja varastotilaa.

Lidlin myyntipinta-ala on ketjulle tyypillinen 1 200 neliötä. Rajamarketin pinta-ala on noin puolet Leirin myymälästä, eli alle 2 000 neliötä.

Paikoitustilaa on sadoille henkilöautoille ja kymmenille busseille.

Rajamarketin keskusvarasto on siirtynyt Mustolaan.

Nella Keski-Oja