Europaeuksen koulun sisäilma syyniin

Savitaipale. Yhden oireilutapauksen syitä selvitetään. Koulukeskus valmistui vasta toissa vuonna.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen

Uuden koulukeskuksen sisäilma herättää huolta Savitaipaleella. Yhden oppilaan oireilulle etsitään syytä mittauksin ja uutta tekniikkaa edustavien ilmanpuhdistimien avulla.

Oireilu ei välttämättä liity mitenkään koulurakennukseen, mutta kunta ei halua jättää mitään arvailujen varaan. Siksi kunnanhallitus asetti asiaa seuraamaan sisäilmatyöryhmän, johon kuuluu edustajia niin koulusta, terveydenhuollosta kuin kunnan tekniseltä osastoltakin. Työryhmän tarkoituksena on selkeyttää tiedonkulkua ja varmistaa nopea ja riittävä reagointi mahdollisesti ilmeneviin ongelmiin.

Savitaipaleen koulukeskus tiedottaa asiasta tarkemmin oppilaiden vanhemmille. Mahdollisista huoneilmaan liittyvistä oireista pyydetään välittämään tietoa työryhmälle.

 

Koulukeskuksen ensimmäinen osa valmistui vuonna 2011 ja toinen osa vuotta myöhemmin. Valmistumisesta lähtien kunta on kiistellyt takuukorjauksista rakentajayhtiön kanssa.

Eniten hankaluuksia on aiheutunut väestönsuojan päälle asennetusta lekasorakerroksesta, joka pääsi kostumaan rakentamisvaiheessa. Sorakerrosta on kuivatettu siitä pitäen. Rakennusliikekin on selvittänyt omatoimisesti, miten kuivatus voitaisiin hoitaa mahdollisimman tehokkaasti.

— Sorakerros kuivuu hitaasti, mutta koko ajan mennään parempaan suuntaan, Savitaipaleen kunnan kiinteistöpäällikkö Erik Forstén kertoo.

Koulusta otetun näytteen tuloksien odotetaan valmistuvan lähipäivinä. Toistaiseksi ei ole löytynyt mitään sisäilmaongelmaan viittaavaa.

Anne Kokkonen