Family Center etsii uutta veturiyritystä

Kauppa. Ovensa sulkeva Kodin Ykkönen jättää jälkeensä 7 000 neliön liiketilan. Family Centerin muita yrityksiä tilanne huolestuttaa.

Sakari Muurinen

Ensi keväänä lopettavalle Family Centerin Kodin Ykköselle etsitään kuumeisesti korvaajaa. Kiinteistön omistaja Lähitapiola ei paljasta, mitä tilalle on suunniteltu, mutta neuvottelujen sanotaan olevan käynnissä.

— Vuokraustilanteen suhteen näkymät ovat positiiviset. Keskushan on hyvä ja kiinnostuneita yrittäjiä on. Kevääseen asti meillä on aikaa, mutta käyttäjiä en pysty nimeämään, sanoo Lähitapiolan kiinteistöjohtaja Arto Nummela.

Kodin Ykköstä pidetään Family Centerin veturina, jonka tuomasta asiakasvirrasta hyötyvät myös muut liikkeet. Nummelan mukaan tilalle etsitään vastaavaa yritystä.

— Uskomme, että tilalle löytyy sopiva käyttäjä, jotta Lappeenrannan asukkaille löytyisi jatkossakin hyvä kauppapaikka. Keskushan on hyvällä liikepaikalla Myllymäessä.

Oman hankaluutensa tuo se, että kaava sallii Family Centeriin ainoastaan 3 000 neliön kokoisen päivittäistavarakaupan. Tästä syystä Family Centeriin aikoinaan suunniteltu Anttila vaihtui Kodin Ykköseksi.

Kodin Ykkösen liiketilassa on 7 000 neliötä kahdessa kerroksessa, kun koko keskuksessa neliöitä on 13 000. Nummelan mukaan yksi mahdollisuus on jakaa tilat useammalle käyttäjälle.

 

Kodin Ykkösen lähtö vetää Family Centerin muut yritykset vähintäänkin mietteliääksi. Expertin myymäläpäällikkö Marko Kylliäinen pohtii, että satunnaiset kävijät saattavat huveta Kodin Ykkösen myötä.

— Kyllähän se siinä mielessä harmittaa, että Family Center ei sitten ole enää se, millä se on meille markkinoitu. Arkeen tuo tuskin vaikuttaa, mutta lauantaina ihmiset varmaan tulevat kiertelemään vähemmän.

Kylliäisen mukaan Kodin Ykkösen tilalle pitäisi saada jotain, minne ihmiset tulevat kiertelemään ja viettämään aikaa.

— Kyllä tässä sillä ajatuksella ollaan, että kyseessä on kauppakeskus.

 

Family Centerissä sijaitsevan Hoplop-seikkailupuiston toimitusjohtaja Tomi Pulkki sanoo pitävänsä Kodin Ykkösen päätöstä harmillisena, mutta huomauttaa kokevansa Myllymäen hyväksi liikepaikaksi.

— Meille se alue toimii edelleenkin. Meillä on kylläkin ollut tavoitteena hankkia isompia tiloja Lappeenrannasta.

Pulkki sanoo, että 7 000 neliötä on Hoplopille ylimitoitettu, mutta laajentaminen kiinnostaa, kunhan vaan rahasta päästään sopuun.

— Täytyy kyllä sanoa, että siinä kauppakeskuksessa kustannukset eivät ole meidän kannalta kauhean järkeviä.

 

Myös Family Centerin Kotipitsa-yrittäjä Kai Karhukorpi on sitä mieltä, että tilalle tulisi saada yritys, joka vetää väkeä kauppakeskukseen.

— Totta kai tämä huolestuttaa. Me olemme täysin sidottuja kauppakeskuksen asiakkaisiin ja aukioloihin.

Lähitapiolan Nummela ymmärtää yritysten huolen.

— Tyhjä tila tekee tilanteen haasteellisemmaksi muille. Pyritään etsimään sellaiset toimijat, mitkä parhaiten tukevat koko keskuksen toimintaa.

Kirjoittaja:
Sakari Muurinen