Iso-Kristiina haastaa verkkokauppaa

Anne Kotiharju

Kirjoittaja:
Ikanon ilmoitus sijoittua Mustolaan vaikeutti Ison-Kristiinan liiketilojen täyttämistä. Nyt tiloista 75 prosentille on käyttäjät sovittu.

-Pari vuotta sitten meillä oli neuvottelupöydässä tulijoita, mutta Ikanon myötä ne katosivat. Ne olivat ketjuliikkeitä, joita toimii myös Kuopion Matkuksen Ikanossa, kertoo Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén.

Ison-Kristiinan vuokralaisjakaumaa muokattiin uusiksi.

Alén toteaa, että Lappeenrantaan tulee yhdellä rytinällä niin paljon uutta liiketilaa, että se näkyy vuokraneuvottelujen vaikeutumisena. Kaupungissa voi olla jonkun aikaa tyhjiä liiketiloja.

-Mutta toivotaan, että pitemmällä tähtäimellä liiketila on tullut tarpeeseen.

 

Verkkokaupan lisääntyminen vaikuttaa sekin Isoon-Kristiinaan. Alénin mukaan Iso-Kristiina hyötyy kaupan rakennemuutoksesta, koska ydinkeskustan asema paranee. Lisäksi Iso-Kristiina vetää päivittäin asiakkaita myös ilman verkkokauppaa, koska kauppakeskuksessa on kaksi päivittäistavarakauppaa, Alko ja apteekki.

Kauppakeskuksista tulee entistä enemmän ajanviettopaikkoja, niin Isosta-Kristiinastakin useine kahviloineen, ravintoloineen ja teattereineen. Verkkokaupan myötä liiketilat pienenevät, mikä on otettu huomioon suunnittelussa.

Anne Kotiharju