Jänkäsaloon oma vapaapalokunta

Taipalsaari. Kauppias Niiva myi paloautonsa Jänkäsalon WPK:lle.

Marikki Nykänen

Jänkäsalo sai lauantaina oman paloauton. Äskettäin perustettiin myös Jänkäsalon WPK, jonka käyttöön paloauto tulee. Idea vapaapalokunnan perustamiseen syntyi kaupan kassajonossa kolmisen viikkoa sitten.

— Kuten kaikki muutkin hullut ideat, Jänkäsalo WPK:n puheenjohtaja Tuomo Hyyryläinen toteaa.

WPK:n ykköstavoite on aktivoida Jänkäsalon nuoria. Paloautoa tullaan käyttämään apuna sammutustöissä ennen kuin pelastuslaitos ehtii paikalle. Autoa voidaan käyttää myös myrskytuhojen siivoamiseen ja veden kuljetukseen.

Paloauto oli pari vuotta K-kauppias Heikki Niivan omistuksessa Taipalsaarella. Niiva oli hankkinut auton Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta huutokaupassa. Autoa käytettiin kaupan parkkipaikan puhdistukseen keväisin.

— Ennen pelastuslaitoksen kalustoa käytettiin talkoohommiin, mutta ei enää vuosiin. Päätin hankkia oman auton, kun tarjoutui tilaisuus.

Jänkäsalon WPK:n kannatusyhdistys osti auton Niivalta. Kauppasummaa Niiva ei halua paljastaa.

— Se ei ole oleellinen asia.

— Jänkäsalossa on paljon aktiviteettia ja tekemisen meininkiä. Meillä on ollut paljon yhteistyötä ennenkin, Niiva sanoo.

Uudesta paloautosta kerrottiin eilen Jänkäsalon porsasjuhlissa. Hyyryläisen mukaan juhlaan oli ilmoittautunut 300 vierasta.

Kirjoittaja:
Marikki Nykänen