Kauppakadun pätkä vain kävelijöille

Lappeenranta. Nykyinen kesäkävelykatu suljetaan autoilta myös talvisin.

Kirjoittaja:
Matti Saarela

Kauppakatu muutetaan pysyvästi kävelykaduksi Lappeenrannassa välillä Koulukatu Ainonkatu. Vuodesta 2007 sama katuosuus on muutettu kävelykaduksi kesän ajaksi toukokuusta syyskuuhun.

Ympärivuotista kävelykatua on ehdottanut Lappeenrannan kaupunkikeskusta, Lakes. Kaupungin tekninen lautakunta päätti keskiviikon kokouksessa hyväksyä yhdistyksen aloitteen.

 

Kauppakadun kävelykatuosuus on merkitty liikennemerkeillä. Kadulla saavat liikkua jalankulkijoiden lisäksi vain polkupyöräilijät. Autoilla, moottoripyörillä ja mopoilla on kielletty. Huoltoliikenne on kuitenkin sallittua.

Muutos ympärivuotiseksi kävelykaduksi perustuu paikallisten yrittäjien toivomukseen. Lakesin toiminnanjohtaja Johanna Ruotsi kartoitti yrittäjien ja kiinteistönomistajien kannat. Haastatelluista (26 henkilöstä) ympärivuotista kävelykatua kannattavat muut paitsi seurakunnan ja kahvila Violetin edustajat.

-Suurin osa on sitä mieltä, osa hyvin vahvastikin, että kävelykadun pitäisi toimia ympärivuotisesti. Siksi teimme kaupunginhallitukselle aloitteen, Ruotsi kertoi heinäkuussa Etelä-Saimaalle.

Kävelykatukysymysten kestopuheenaiheesta, parkkipaikoista, kukaan ei Ruotsin mukaan ole ollut huolissaan.

Kävelykatu poistaa 27 parkkipaikkaa. Yleensä kovimmin parkkipaikkoihin ottavat kantaa yrittäjät, mutta heitä on jo kuultu.

Matti Saarela