Kiri katkaisi IPV:n nousun karulla tavalla. IPV – Kiri 0—1

IMATRA. Avausjaksolla täysin kipsissä ollut Imatran Pallo-Veikot jätti jännitykset tauolla pukukoppiin. Kirin Hannu Kiukkosen läpilyönti murskasi kuitenkin kotijoukkueen unelmat avausvoitosta.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen

Yksi lyönti voi muuttaa kaiken pesäpallossa. Tästä hyvän muistutuksen Linnalan pesäpalloyleisölle antoi keskiviikkona superpesiskarsinnan avauksessa Jyväskylän Kirin kokenut jokerilyöjä Hannu Kiukkonen.

Imatran Pallo-Veikoilla oli surkean avausjakson jälkeen jo pullat hyvin uunissa. IPV johti toisen jakson neljännessä vuorossa jo 5—1, kun Kiukkonen asettui purkamaan palotonta ajolähtöä.

Kiukkonen täräytti Linnalan hämärtyvässä illassa kolmospesän takaa maisemiin ja kenttä rullasi neljän juoksun arvoisesti. Pelille pantiin piste vierasvoitolla 0—1 (2—13, 5—5).

— Oli se karu loppu. Toinen jakso oli meiltä hyvä ja supervuoroon oltiin menossa. Ensimmäinen jakso oli oli kyllä isät vastaan pojat, IPV:n pelinjohtaja Petri Tuuva tiivisti tunnelmia.

 

Superpesiksen hännänhuipuksi jäänyt Kiri takoi avausjaksolla voittolukemat 13—2, mutta aivan sitä luokkaa eivät superin ja ykköspesiksen kärjen tasoerot sittenkään olleet. Kiri tehtaili ensimmäisen jakson juoksuista yhdeksän viimeisellä sisävuorolla.

— Meillä on paljon nuoria pelaajia. Se on aika luonnollista, että alussa oli paljon jännitystä. Tehtiin ekalla jaksolla paljon sellaisia virheitä, joita ei ole nähty kuin kesän heikoimmissa pelissä, IPV:n parhaana palkittu joukkueen kapteeni Ville Huuhtanen sanoi.

Jännitys jäi kuitenkin tauolla pukukoppiin ja kipsi karisi kotijoukkueen pelistä.

— Ei niitä ensimmäisen jakson lukemia kannattanut sen enempää murehtia. Samahan se oli hävisikö yhdellä juoksulla tai useammalla, Huuhtanen muistutti.

 

Toisella jaksolla IPV näytti Linnalan vajaan tuhannen hengen yleisölle, että joukkueella on eväät taistella superpesiksen sarjapaikasta.

IPV hyökkäsi vahvasti heti ensimmäisellä sisävuorolla. Kotipesän kaarella oli ääntä ja tunnelmaa aivan eri tavalla kuin avausjaksolla. Ville Liukun, Olli Lehtolan ja Juuso Suhosen lyönneillä IPV karkasi hetkessä 3—0-johtoon.

Kun jokerilyöjä Ville Kolehmainen vielä myöhemmissä vuoroissa iski kaksi juoksua, näytti Kiri jo taipuneen.

Vaan eipä taipunut. Ensimmäisen ottelunsa pitkän toipilasjakson jälkeen pelannut Hannu Kiukkonen tiesi, mistä löytyi IPV:n ulkokentällä pallon mentävä reikä.

— Aikalisällä vielä muistutettiin pelaajille, että yhdellä juoksulla Kiri ei tee mitään. Pallo saattaa siis tulla rajoille. Se tiedettiin, mutta siinä tilanteessa unohdettiin, Petri Tuuva harmitteli.

 

Ottelun ratkaisu

Korin kokenut jokerilyöjä Hannu Kiukkonen yritti riskillä rajoille ja onnistui, kun neljän juoksun takamatka piti kuroa kiinni.

Jarmo Hämäläinen