Läntinen kanavatiekin kuntoon Ikanon ja Ikean liikenteelle

Lappeenranta. Tien kunnostaminen Mustolan liikekeskusta varten maksaa miljoonan.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen

Läntisen kanavatien kunnostaminen Ikean ja Ikanon tarpeisiin nielaisee Lappeenrannan kaupungin tierahoista miljoonan. Kanavatietä on rakennettu Mälkiä-Mustolassa uuteen uskoon heinäkuusta lähtien, ja sen pitäisi valmistua marraskuun loppuun mennessä. Tien kunnostaminen liittyy Mustolan liikekeskuksen eli Ikean ja Ikanon rakentamiseen.

Katukerrokset rakennetaan kokonaan uusiksi Sulkutien ja Pienpällinkadun välille. Katua levennetään, kadun yhteyteen rakennetaan kevyen liikenteen raitti ja katu saa myös uuden valaistuksen. Lisäksi tehdään istutuksia ja maisemointia.

Tarkoitus on tehdä toimivat liikenneyhteydet autoille ja kevyelle liikenteelle sekä Ikean ja Ikanon huoltoliikenteelle.

 

Miljoonaremontti on jaettu kahteen osaan ja rahoitetaan kolmesta eri rahoituslähteestä. Kuutostien ja Sulkutien välisen osuuden kustannusarvio on 654 000 euroa. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kyseinen 700 metrin tienpätkä saa EU- ja elinkeinomäärärahoja 327 000 euroa. Toinen puolikas kustannuksista aiotaan kattaa teknisen toimen talousarvioon kirjatuista Ikean tontin myyntituloista.

Kuutostien ja Pienpällinkadun välinen osuus rahoitetaan teknisen toimen talousarvion yhdyskuntatekniikan rakentamisen rahoista. Kustannusarvio on noin 400 000 euroa. Läntinen kanavatie on kilpailutettu kokonaisurakkana, ja sen urakoi Skanska Infra.

Heikki Sopanen