Pino tarjouksia kiinteistöistä

Tarjouskilpailu. Realisointiryhmä valmistelee ja teknisellä lautakunnalla on valtuudet päättää, hyväksyykö Lappeenrannan kaupunki tarjoukset.

Kirjoittaja:
MATTI RIIHELÄ

LAPPEENRANNAN kaupungin myyntiin laittamat kiinteistöt herättivät mielenkiinnon. Tontit ja rakennukset saivat tarjoajat liikkeelle. Kirjallisella huutokaupalla kaupunki aikoo realisoida rahaksi kymmenkunta kiinteistöä.

Korkeimpien tarjousten yhteissumma kohoaa lähes 600 000 euroon.

-Tarjouksissa on nyt paljon läpikäytävää, tuumi kaupungin tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen perjantaina.

Tarjousten jättämisen määräaika päättyi heinäkuun lopussa, ja tarjoukset puidaan kaupungin päättävissä elimissä elokuussa.

Koposen mukaan tarjoukset käsittelee ensin realisointiryhmä. Sen jälkeen teknisellä lautakunnalla on valtuudet joko hyväksyä tai hylätä jätetyt tarjoukset.

 

KOVIMMAN tarjouksen kaupunki sai Päiviön saaresta, jossa toimi entisaikoina leirikeskus. Kiinteistöön kuuluu useita rakennuksia.

Päiviön saari kiinnosti kahta tarjouksen jättänyttä. Näistä kahdesta suurempi tarjous on 270 000 euroa.

Raittiustalokin oli huutokauppalistalla. Korkein tarjous liukui 140 000 euroon.

-Raittiustalo on näköjään kolmen kisa, paljasti Ilpo Koponen.

Joutsenon Valkamanrannan saunasta kaupungille tarjottiin 81 000 euroa.

 

JOUTSENON Martikanpellon koulun yhteydessä sijaitseva musiikkiopiston tilat vaihtaisivat omistajaa 35 000 eurolla, jos kaupunki tarjouksen hyväksyy.

Ylämaan terveyskeskuksen tilat siirtyisivät samoin edellytyksin uudelle omistajalle 25 000 eurolla.

Ylämaalla oli huutokaupattavana myös teknisen toimen talo Koskentiellä. Paras tarjous siitä oli 3 400 euroa. Niinikään Ylämaan Varikkotieltä löytyy myynnissä ollut kaarihalli. Paras tarjous hallista jäi 4 500 euroon.

 

AHVENLAMMEN saunasta oli kiinnostunut kolme ostajakandidaattia. Parhaaksi tarjoukseksi on kirjattu 12 500 euroa. Joutsenon Rauhassa sijaitsevasta korsusaunasta joku tarjosi 7 000 euroa ja Keski-Lylystä 5 020 euroa.

Keski-Lylyn alueista kaupungilla on voimassa pitkäaikainen vuokrasopimus paikallisen veneseuran kanssa.

Matti Riihelä