Työkoneet laulavat jo Ikean piikkiin

Lappeenranta. Kiinteistöjohtaja Hasse Lillkullin mukaan Ikea ei laita turhan takia miljoonia kiinni Lappeenrantaan.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju

Ikean ja Ikanon rahaa sitoutuu Mustolan maaperään miljoonia euroja ennen lopullista rakentamispäätöstä. Tällä hetkellä Kuutostien ja Nuijamaantien kainalossa olevalla tontilla tehdään töitä Ikean ja Ikanon piikkiin.

-Emmehän me turhan takia näitä töitä tehdä ja laita miljoonia euroja kiinni Lappeenrantaan. Tarkoitus on tietenkin yhä edelleen se, että Ikea tulee sinne, kertoo yhtiön virkistyspäivän vietosta tavoitettu Ikea Suomen kiinteistöjohtaja Hasse Lillkull.

Lemminkäinen Infra asentaa parhaillaan sadevesilinjoja tontilla. Töitä on tehty Ikealle ja Ikanolle tätä ennen jo kuukausia.

 

Päätös piti antaa jo kesällä, mutta Ikea ilmoitti lykkäävänsä sitä syys-lokakuulle. Lillkull kuitenkin sanoo Ikean pitävän yhä kiinni mahdollisuudesta ilmoittaa lopullinen päätös vasta vuoden loppuun mennessä.

-Mutta mikään muu ei ole muuttunut tässä asiassa kuin tuo päätösaikataulu eli pikkaisen hitaammin edetään kuin alun perin oli kaavailtu.

Lillkullin mukaan Ikea ei ole Suomessa perääntynyt rakentamissuunnitelmistaan viime hetkellä.

-Kyllä Ikea pyrkii toiminaan näissä asioissa ihan vastuullisesti.

Ikea ja Ikano ilmoittavat päätöksensä yhdessä. Aiemman suunnitelman mukaan Ikean piti avautua ensi vuoden joulun alla ja Ikanon vähän myöhemmin.

 

Kaupungininsinööri Pasi Leimi kertoo, että kaupunki saa tehtyä Läntisen Kanavatien ja Mustolan eritasoliittymän urakat vuoden lopuun mennessä. Lisäksi muun muassa Ikean ja Ikanon pääsisääntulon tienoille tuleva kiertoliittymä valmistuu vuoden loppuun. Leimin mukaan työt tehdään loppuun oli Ikean ja Ikanon päätös mikä hyvänsä. Vähittäiskaupan suuryksikön tontille on joka tapauksessa kysyntää.

Tontilla vielä oleva Schenkerin halli saadaan puretuksi niin, että kaupunki voi luovuttaa tontin maaliskuun alussa.

Anne Kotiharju