Kiekko liikuttaa Jääskeläistä

LAPPEENRANTA | SaiPan A-nuorten Joona Jääskeläinen keskittyy vain jääkiekkoon. Tavoitteena on pelata kauden aikana myös muutama miesten liigapeli.

Kirjoittaja:
Joona Jääskeläinen risteilee kahden joukkueen välillä. 18-vuotias hyökkääjä kuuluu SaiPan liigajoukkueen sopimuspelaajiin, mutta suurimman osan kaudesta hän kantanee vastuuta A-nuorissa. Jääskeläinen pommitti heti kolme maalia, kun SaiPa avasi nuorten liigan keskiviikkona vierasvoitolla Lahden Pelicansista.

— Playoff-paikkaa tavoitellaan A-nuorissa. Henkilökohtaisesti olisi tietenkin hienoa päästä muutama peli liigassakin pelaamaan, hyökkääjälupaus miettii tavoitteitaan tälle kaudelle.

Luistelua vahvuutenaan pitävä Imatran Ketterän kasvatti harjoitteli SaiPan edustuksen mukana ensimmäisiin Mestarien liigan kotipeleihin asti, mutta on nyt siirtynyt takaisin A-nuorten puolelle. Harjoitusotteluissa hän sai vyölleen ensimmäiset miesten pelinsä.

 

Jääskeläinen keskittyy tällä hetkellä pelkästään jääkiekkoon. Hän päätti keskeyttää kaupallisen alan opiskelunsa.

— Aika lailla jääkiekon ympärillä kaikki pyörii. Ainakin on mahdollista olla nyt huolellisempi kaikkien pienten asioiden kanssa, kertoo A-nuorten liigassa viime kaudella debytoinut ja 40 runkosarjan ottelussa pisteet 13+9=22 kerännyt Jääskeläinen.

— Tuloksellisesti viime kausi meni joukkueelta huonosti, mutta itse pääsin oppimaan, kuinka kuuluu toimia.

Keväällä Jääskeläinen tavoitteli paikkaa alle 18-vuotiaiden MM-joukkueesta, mutta karsiutui kotikisoihin valitusta ryhmästä.

— Tietenkin se harmitti, mutta ei sen voinut antaa jäädä kaivelemaan. Uutta haastetta tulee koko ajan eteen.

 

SaiPalla on nuorten liigassa nuorekas joukkue. Puolet pelaajista on ensimmäisen vuoden A-junioreita tai nuorempia.

Rinki on myös edellisvuosia paikallisempi. Mukana on vain neljä pelaajaa, jotka eivät pelanneet viime kaudella joko SaiPan A- tai B-nuorissa. Uusi päävalmentaja on B-junioreita viimeksi luotsannut Tuomo Ropo.

Nuorten liigasta odotetaan tasokasta. Miesten Mestis on kutistunut kymmenen joukkueen tynkäsarjaksi, joten siellä on vähemmän pelipaikkoja myös liigaseurojen nuorille pelaajille. Näin ollen heitä nähdään aiempaa enemmän A-juniorien otteluissa.

SaiPa matkustaa tänään Helsinkiin Jokerien vieraaksi. Ensimmäisessä kotipelissä vastassa on sunnuntaina Jokipojat. Blues juhli mestaruutta viime keväänä ja on ennakkosuosikki tälläkin kaudella.

Kalle Sipiläinen