Nuorisotiloja ja kirjasto siirtymässä kouluille

Kaupunki haluaa siirtää Pontuksen ja Lauritsalan nuorisotilat alueille rakennettavien uusien koulujen yhteyteen. Pontuksen koululle siirtyisi myös Mustolan kirjasto.

Kirjoittaja:
Pontukselle suunniteltu uusi koulu ja päiväkoti valmistunevat 2017 tammikuussa. Nuorisotoimenjohtaja Sirpa Räikkönen esittää tiistaina kokoontuvalle nuoriso- ja liikuntalautakunnalle, että nuorisotoimi siirtyisi samoihin tiloihin.

Vanha Pontuksen nuorisotalo otettaisiin esityksen mukaan muuhun käyttöön tai kaavoitettaisiin sen alue asumiselle.

Nuorisotoimelle tulisi koululle noin 80 neliötä monitoimitiloja sekä yhteinen työhuone kirjaston kanssa.

 

Lauritsalan nuorisotilat siirtyisivät esityksen mukaan Lauritsala-talolta koululle, joka rakennetaan purettavan Lauritsalan koulun tilalle. Nuorisotoimelle on kaavailtu sinne noin 120 neliön tiloja sekä toimisto.

Molemmilla kouluilla nuoret voisivat käyttää iltaisin lisäksi koulun tiloja. Nuorisotoimi on osallistunut koulujen suunnitteluun.

Esitystä perustellaan synergiaeduilla sekä säästöillä sisäisissä vuokrissa. Pontuksen nuorisotalo on ollut kauan peruskorjauslistalla. Viime keväänä talossa oli vesivahinko, ja jätevesiputken vuoto korjattiin. Nyt talossa ei ole nuorisotoimen omaa toimintaa, vaan tiloja vuokrataan yhdistyksille.

Lappeenrannan nuorisotoimen tilat

Pontuksen nuorisotalo

473 m2, rakennettu v. 1968.

Entinen elokuvateatteri. Käsittää mm. salin, kerhohuoneen ja asuinhuoneiston.

Lauritsala-talo

672 m2, rakennettu v. 1935

Entinen Lauritsalan kauppalan talo. Tiloissa on lisäksi avoin päiväkoti ja sosiaalisen nuorisotyön yksikön toimistoja. Sali toimii Lauritsalan koulun ruokalana uuden koulun valmistumiseen asti.

 

Muut tilat

Keskustassa (Monari), Sammonlahdessa, Voisalmessa ja Joutsenossa (Rientola).

Seija Hackman