Uusi kerrostalo korvaa purettavat rakennukset

Luumäki. Taavetissa on paljon uudistuksia asuntokannassa. Ennen vuokratalon rakentamista käynnistyy tehostetun palveluasumisyksikön rakentaminen.

Kirjoittaja:
MATTI RIIHELÄ

Taavettiin rakennettavan uuden vuokrakerrostalon pystyttäminen käynnistynee runsaan puolen vuoden kuluttua. Kolmikerroksinen talo korvaa niinikään Taavetin keskustassa sijaitsevat, kehnoon kuntoon päässeet vuokratalot, jotka on tarkoitus purkaa pois.

Kunnanrakennusmestari, teknisen osaston osastopäällikkö Juha Inkilä kertoo, että Virastotien varrella olevat vuokrakerrostalo ja rivitalot ovat jo niin huonoja, että kunta tarvitsee uutta vuokra-asuntokantaa.

-Kun saamme uuden talon rakennettua, Virastotien talot on tarkoitus purkaa pois. Näistä purettavista taloista löytyy uudet asukkaat uuteen taloon.

Niin kutsutulle Rusasen pellon alueelle rakennettavaan taloon valmistuu aikanaan 20 asuntoa.

 

HISSILLÄ varustettu talo nousee Vallitien varteen ja lähelle Joukolantien kulmaa.

Alue oli aikanaan kaavoitettu linja-autoasemalle, mutta nykyisessä kaavassa asunto- ja liikerakentamiselle.

Samalle alueelle piti aiemman suunnitelman mukaan rakentaa myös uusi K-kauppa, mutta nyt kaupan rakentaminen ei vaikuta todennäköiseltä.

-Tilaa pellolla on rakentamiselle, mutta emme käytä koko aluetta kerrostalolle. Suunnittelu on vielä ihan alkutekijöissään. Rakentamisesta on vasta periaatteellinen päätös, selittää Juha Inkilä.

Uusi kerrostalo nousee taajamassa keskeiselle paikalle. Kustannuksia on Juha Inkilän mukaan haarukoitu vasta erittäin karkeasti. Tuo karkea arvio on kolmisen miljoonaa euroa.

Suunnitelmat ovat valmiina helmikuussa ja rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi huhtikuussa. Valmiina rakennus olisi siinä tapauksessa helmikuun lopulla vuonna 2016.

 

JO KUUKAUDEN kuluttua Taavetissa on tarkoitus aloittaa tehostetun palvelun asumisyksikön rakentaminen Patteritielle, nykyisen vanhainkodin yhteyteen. Uudisrakennusosasta syntyy yli 1 600 neliön kokoinen. Asuntoja tulee kaikkiaan 34. Laajennuksen jälkeisessä Mäntykodin saneerauksessa uusitaan noin 1 800 neliötä ja 27 asuntoa.

Työt alkavat lokakuun puolivälissä. Laajennusosa valmistuu vajaan vuoden kuluttua ensi vuoden syksyllä. Pian sen jälkeen alkavat saneeraustyöt vanhoissa tiloissa ja jatkuvat helmikuun lopulle 2016.

Matti Riihelä