Kesäteatterissa soivat Junnun laulut

Lappeenranta. Kehruuhuoneen yrittäjä Sari Kaasinen valittiin kehittämään kesäteatteriin liittyvää toimintaa Linnoituksessa.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto

Linnoituksen kesäteatterissa esitetään ensi kesänä Juha Vainion lauluihin perustuva näytelmä Albatrossi ja Heiskanen. Lappeenrannan kulttuuritoimi valitsi kesäteatterin tuottajaksi yhdistyksen nimeltään Komiikkaa Kansalle ry, jota luotsaa Hämeenlinnan kaupunginteatterin näyttelijä Birgitta Putkonen.

Albatrossin ja Heiskasen näyttelijäkaartiin kuuluu monta tunnettua nimeä, kuten Eppu Salminen, Salatut elämät -tähti Anneli Ranta ja Lappeenrannasta kotoisin oleva Jarkko Tiainen.

Albatrossi ja Heiskanen on Jukka Virtasen käsikirjoittama näytelmä, jossa kuullaan yli kolmekymmentä Junnu Vainion suosikkilaulua.

 

Musiikkinäytelmän lisäksi Komiikkaa kansalle ry tuottaa Linnoitukseen lastenteatteria. Esitys on tarkoitus toteuttaa pääosin lappeenrantalaisvoimin Taidekoulu Estradin kanssa. Tuottaja Birgitta Putkosen mukaan näytelmän valitseminen on vielä hieman auki, mutta asia ratkeaa marraskuussa.

Albatrossi ja Heiskanen saa ensi-iltansa 24. kesäkuuta. Lastennäytelmän esitykset ajoittuvat toukokuun loppupuolelle ja kesäkuun alkuun, ja sen esityspaikkana on Linnoituksen Kehruuhuone.

 

Kaupungin kulttuuritoimi valitsee jatkossakin kesäteatteriin näytelmätuottajan. Sen sijaan kesäteatterin muusta ohjelmatarjonnasta ja alueen kehittämisestä kantaa vastuun Kehruuhuoneen yrittäjä Sari Kaasinen. Kulttuuritoimi on sopinut Kaasisen kanssa, että tämä hoitaa tehtävää vähintään kaksi seuraavaa vuotta.

— On luontevaa, että Linnoituksen esiintymispaikkoja eli Kehruuhuonetta ja kesäteatteria kehitetään yhdessä, Kaasinen sanoo.

Sopimukseen sisältyy myös kesäteatterin kahvilan pyörittäminen. Kaasinen vastaa myös muista käytännön tehtävistä, kuten hoitaa kesäteatterin varaukset ja vuokraamisen. Myös näytelmätuottaja solmii vuokrasopimuksen hänen kanssaan.

— Näin saadaan käytettyä hyväksi yrittäjän ja teatterituottajan välinen synergiaetu: tapahtumien aikataulutus, kaluston yhteiskäyttö, yhteismarkkinointi ja niin edelleen. Näin Linnoituksen alueen toiminta tulee laajemmin hoidettua yhden luukun –periaatteella, kulttuuritoimesta perustellaan.

Riina Nokso-Koivisto