Kultsun sarjapaikka säilyi täpärästi

Jalkapallo | Alkukauden vahva voittojakso piti Kultsun pinnalla loppuun asti.

Kirjoittaja:
Joutsenossa pelataan jalkapalloa kakkosdivisioonatasolla ensi kesänäkin. Se varmistui lauantaina, kun porvoolainen FC Futura kukisti kuopiolaisen SC KuFu-98:n päätöskierroksella maalein 1—0.

Kultsu hävisi samanaikaisesti Keravalla P-KK Uusimaalle maalein 2—0 (2—0), mutta se ei pelin jälkeen enää joutsenolaisten leirissä surua aiheuttanut. Pisteen verran Kultsua jäljessä ollut  SC KuFu jäi viivan alle ja Kultsu säilyi sarjassa täpärästi.

— Onnitteluja pitää kyllä lähettää Porvooseen Futuralle, mutta ihan itse tämä joukkue on ne 31 pistettä hankkinut, joilla sarjapaikka varmistettiin, muistutti Kultsun valmentaja Heimo Borgström Keravalta paluumatkalla olleen Kultsun bussin iloisen tunnelman keskeltä.

Jos KuFu olisi venynyt tasapeliin Porvoossa ja Kultsu olisi hävinnyt, sarjapaikkaa olisi setvitty maalieron perusteella.

— Sanoin tauolla 2—0-tilanteessa, että yhtään maalia ei enää lasketa. Olihan se helpottava tieto, kun 60 minuutin kohdalla kuulutettiin, että Futura on mennyt johtoon.

— Toisella jaksolla meillä oli seitsemän maalintekopaikkaa ja niistä kaksi täysin avointa. Mutta kun ei mene, niin ei mene, sitä se on viime peleissä ollut, Borgström sanoi.

 

Kultsun kausi päättyi viiteen tappioon, mutta vastaavasti ensimmäisessä neljässä ottelussa joukkue raapi vain voittoja.

— Eihän meiltä kukaan mitään odottanut, kun niin myöhään päästiin kokoamaan joukkuettakin. Kaikki sanoivat, että Kultsu putoaa.

— Pitää olla ylpeä tästä joukkueesta. Ensimmäisessä ottelussa voitettiin juuri KuFu 4—0 ja se oli näköjään pirun tärkeä voitto, Borgström korosti.

 

Kultsu sai kakkosen sarjapaikan viime kauden jälkeen vasta monen kiemuran jälkeen, kun eri lohkojen nousijaehdokkaat olivat ensin kieltäytyneet paikasta.

Joukkueen rakentaminen kakkoseen jouduttiin aloittamaan pahasti takamatkalta sarjan muihin ryhmiin verrattuna.

— Nyt on ihan toisenlainen tilanne. Ensi kautta pitäisi ryhtyä valmistelemaan heti. Se on vaativa tehtävä, tämä on kova sarja.

— 27 ottelua kaudessa ja meilläkin oli kolmen pelin viikkoja. Se on kovaa hommaa amatöörisarjassa, Heimo Borgström muistutti.

Jarmo Hämäläinen