Kultusn kohtalo ratkeaa

JOUTSENO | Kultsu FC voi varmistaa säilymisensä Kakkosessa kauden viimeisessä kotiottelussaan. Kausi on ollut opettavainen.

Kirjoittaja:
KULTSU FC:n kauden viimeisessä kotiottelussa on paljon panosta. Voitto porvoolaisesta FC Futurasta varmistaisi joutsenolaisten pysymisen jalkapallon miesten Kakkosessa myös ensi kaudella.

– Sarjapaikan säilyminen olisi tosi tärkeää joukkueelle, mutta myös tälle alueelle, Kultsun laitapelaaja Aleksi Ikonen, 20, toteaa.

Itälohko on hyvin tasainen. Kultsu taisteli pitkään kolmossijasta.

– Kun nyt saamme pidettyä sarjapaikan, se tekee seuraavalla kaudella hyvää myös alueen muille pelaajille, halukkaille, joiden taso riittää. He pääsevät kokeilemaan korkeampaa sarjatasoa.

 

KULTSUN keskikentän vakiopelaajista Joonas Virolainen, Tuomas Tervo ja Juha Pelkonen ovat sunnuntaina pelikiellossa. Torstain 11 vastaan 11 -viimeistelyharjoituksessa avauskokoonpanon ytimen tonteilla rouhivat Ilkka Kettunen ja Ville Homanen.

Kultsun ja Futuran kaksi aiempaa kohtaamista päättyivät joutsenolaisten voittoihin maalin erolla. Toisaalta loppukauden kuntopuntari nostaa Futuran ottelun suosikiksi.

Ikosen mukaan Kultsu pyrkii ottamaan pallonhallinnan itselleen.

– Futura on kokenut joukkue, joka on pitänyt puolustuslinjaansa korkealla. Tehdään nyt maalit niistä paikoista, joita meillä joka kerta Futuraa vastaan on tullut. Kovalla itseluottamuksella mennään.

 

Kultsu nousi Kakkoseen tammikuun täydennysmenettelyssä, kun kolme muuta joukkuetta oli ensin kieltäytynyt sarjapaikan vastaanottamisesta. Kultsu tarttui mahdollisuuteen.

-?Ratkaisu oli ehdottomasti oi kea. Seuran taustat olivat sen verran hyvät, Ikonen sanoo.

Kakkosessa peli on nopeampaa ja pelaajat ovat kovemmassa kunnossa kuin piirisarjoissa. Ikosen mukaan taitoeroakin on, mutta siinä ero on pienempi.

Ikosen mukaan Kultsun pelaajat ovat kehittyneet erityisesti pelinopeudessa.

– Varsinkin nuoret pelaajat, jotka eivät aiemmin olleet pelanneet Kakkosta. Tempoon alkaa tottua väkisinkin, jos peliaikaa tulee.

 

Kultsu lähti sarjaan pitkälti viime kauden Kolmosen miehistöllään. Paikallisia vahvistuksia joukkue ei Ikosen ja Valtteri Voutilaisen lisäksi löytänyt, joten riviin hankittiin uusina yhdysvaltalaiset Craig Hill ja Walt Kromholz sekä puertoricolainen Juan Coca.

Maalivahti Hill ja toppari Kromholz ovat Kakkosen eliittiä.

– He ovat tuoneet meille rauhallisuutta ja nostaneet pelaajien itseluottamusta. He luottavat jokaiseen meistä ja pyrkivät tukemaan, että emme pelkäisi, vaan uskaltaisimme toteuttaa omia ajatuksiamme. He näyttävät sitä omalla esimerkillään. Jalkapallo on niin paljon päästä kiinni, Ikonen toteaa.

– Erityisesti Craig on tosi sosiaalinen ja osaa puhua hyvin. Hän on auttanut minua paljon.

 

Kakkosen itälohkon ottelu Kultsu FC-FC Futura Joutsenon keskuskentällä sunnuntaina kello 14.

Sarjapaikan säilyminen olisi tosi tärkeää joukkueelle, mutta myös tälle alueelle.

Aleksi Ikonen

Kultsu FC:n urakkamiehet

Craig Hill 2 253 peliminuuttia

Walt Kromholz 2 162 min

Aleksi Ikonen 2 004 min

Antti Heinonen 1 743 min

Valtteri Voutilainen 1?716 min

Olli Hätönen 1?666 min

Joseph Marrero 1 613 min

Juha Pelkonen 1 370 min

Juan Coca 1 319 min

Joonas Virolainen 1 311 min

Lisäksi Alex Oikkonen oli avauksessa 17 ottelussa, mutta on loppukauden MYPAn liigajoukkueessa.

Lähde: Palloliiton Palloverkko-järjestelmä Kultsu FC:n maalintekijät Joseph Marrero 6 Pertti Rytinki 5 Aleksi Ikonen 4 Olli Hätönen 3 Alex Oikkonen 3 Walt Kromholz 2 Juha Pelkonen 2 Gonzalo Ucha 2 Antti Voutilainen 2 Janne Borgström 1 Juan Coca 1

Anssi Silvennoinen