Lappeenranta maailman yliopistojen kärkipäässä

Yliopisto. Lappeenrannan teknillinen yliopisto on rankattu maailman 300 parhaan joukkoon.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen

Lappeenrannan teknillinen yliopisto sijoittuu 300 parhaan yliopiston joukkoon maailmassa. Kaikista Suomen yliopistoista Lappeenrannan yliopisto on kolmanneksi paras. Maamme teknillisten yliopistojen sarjassa Lappeenranta on toisena.

Sijoitukset pohjaavat Times Higher Education World University (THE) -rankingiin. LUT on rankingissa sijalla 276—300.

Unescon arvion mukaan maailmassa on noin 17 000 yliopistoa. LUT kuuluu siis globaalisti yliopistomaailman parhaaseen kahteen prosenttiin.

— Olemme tehneet rohkeita valintoja: fokusoitu ja merkityksellinen strategiamme tuottaa tulosta. LUT:a voi verrata kasvuyritykseen, joka nuorena ja ennakkoluulottomana tekijänä nousee nopeasti kansainvälisesti uskottavaksi toimijaksi, sanoo rehtori Anneli Pauli.

— LUT on ottanut viime vuosina valtavia harppauksia kehityksessä. Olemme siirtyneet piirimestaruussarjasta SM-tason kautta olympialaisiin.

Tällaisen poikkeuksellisen menestystarinan on mahdollistanut yliopiston ketterä tekemisen meininki, keskittyminen ydinosaamiseen sekä optimaalinen koko, kommentoi LUT:n hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö.

Vertailulistan kärkipäässä ovat yhdysvaltalaiset California Institute of Technology (Caltech) ja Harvard sekä englantilainen Oxford.

Kaisa Juntunen