Lappeenranta siirtää rakentamista yhtiöihin

Lappeenranta. Kaupungin kunnossapito ja rakennuttaminen on siirtymässä kaupungin omistamiin yhtiöihin.

Kirjoittaja:
TIMO LAITAKARI

Lappeenrannan kaupunkikonsernin kunnossapito ja rakennuttaminen aiotaan siirtää kaupunkiyhtiöihin. Muutos astuisi voimaan huhtikuussa 2015.

Asiaa valmistellut työryhmä esittää, että kunnossapito siirrettäisiin Saimaan Tukipalvelut Oy:öön ja rakennuttaminen Lappeen Rakennuttaja Oy:öön. Uudistus koskisi myös osaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) töistä.

Kaupungin tilakeskuksen tehtäväksi jäisi valmistella kaupungin omat rakennushankkeet.

 

Nykyisin kaupunkikonsernin toimitilojen kunnossapito, rakentaminen ja rakennuttaminen hoidetaan sektorikohtaisesti kaupungin tilakeskuksessa, liikuntatoimessa, eri yhtiöissä ja Eksotessa. Kaikkiaan työntekijöitä esimiehineen työskentelee eri sektoreilla noin sata.

Uudistuksen tavoite on päällekkäisen työn karsiminen. Henkilöstöä ei irtisanottaisi, mutta eläkkeelle siirtyvien tilalle ei palkattaisi uusia.

Taustalla on kaupunginvaltuuston päätös, jossa edellytetään koko Lappeenrannan kaupunkikonsernin rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon selvittämistä.

 

Valmisteluryhmän puheenjohtaja, apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski arvioi tiedotteessa, että  kunnossapitotehtävien uudelleenorganisointi edellyttää pitkäjänteistä työn kehittämistä.

-Työprosesseja kehitettäisiin sitä mukaa kuin henkilöstöä eläköityy. Arvion mukaan vuoteen 2019 mennessä pystyttäisiin vähentämään kaikkiaan reilut 40 henkilötyövuotta toimitilojen kunnossapidosta, rakentamisesta, rakennuttamisesta sekä teknisen toimen ympäristönhoidosta ja liikuntatoimen kunnossapidosta.

Kaupungin mukaan muutosta on valmisteltu hyvässä yhteisymmärryksessä henkilöstön kanssa.

 

Kaupungin yhtiöitä

Saimaan Tukipalvelut Oy

aloitti toimintansa 2010.

Lappeenrannan kaupunki omistaa 64 %, Eksote 30 %, Imatra 6 % ja Taipalsaari 0,1 %, Yhtiö tuottaa ruoka-, puhtaus- ja tekstiilipalveluja.

Työntekijöitä 800.

 

Lappeen Rakennuttaja Oy

on kaupungin omistaman Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n tytäryhtiö.

Yhtiö tuottaa rakennuttamispalveluja Asuntopalvelu-konsernille.

Työntekijöitä 4.

Timo Laitakari