Categories
Artikkelit

Liikuntasali Pontukselle, mutta ei Lauritsalaan

Lappeenranta. Lauritsalan alakoululaisten vanhempien keskuudessa on virinnyt huoli lasten liikuntatunneista. Koulutoimenjohtajan mukaan kahteen saliin ei ole millään varaa.

Kaisa Juntunen

Lauritsalan uuteen alakouluun ei aiota rakentaa liikuntasalia. Sen sijaan 2,5 kilometrin päähän nousevaan Pontuksen kouluun sali tulee.

— Lauritsalan koulun ja Pontuksen päiväkotikoulun investointibudjetteihin ei saada molempiin mahtumaan liikuntasalia ja niiden edellyttämiä pukeutumis- ja peseytymistiloja, selvittää kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg.

Lauritsalan ala- ja yläkoulussa on yhteensä yli 800 oppilasta. Pontukseen rakennettavaan päiväkotikouluun tulee yhteensä noin 550 lasta.

 

Vanhempien keskuudessa on virinnyt huoli Lauritsalan koululaisten liikuntatuntien puolesta.

Lauritsalan vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Mira Pakanen kysyy, eikö Lauritsalan alakoulu voisi saada edes pientä salia.

Willberg vastaa, että tätäkin on mietitty.

— Jos Lauritsalaan tulisi noin 200:n neliön sali ja Pontukseen 310:n neliön, niin tämä aiheuttaisi lisäkustannuksia, sillä pitäisi rakentaa kahdet pukeutumis- ja peseytymistilat sekä ylläpitää niitä.

Willberg huomauttaa, että nämä molemmat salit olisivat niin pieniä, ettei kumpikaan soveltuisi hyvin iltakäyttöön.

Koulutoimen laskelmissa on mahdoton yhtälö, että Pontukseen tulisi iso sali ja sen lisäksi Lauritsalaan pienempi.

— Lisäinvestoinnin hinta olisi noin miljoonaa euroa ja vuotuiset kustannukset 100 800 euroa. Tällaiseen meillä ei ole varaa, sillä Pontuksen päiväkotikoulu ja Lauritsalan laajennus lisäävät vuokrakustannuksia vuodesta 2017 lukien noin 2 miljoonaa euroa per vuosi. Pidämme tärkeänä, että meillä on käytettävissä riittävä resurssi opetukseen myös tulevina vuosina, Willberg sanoo.

 

Tuija Willberg luettelee Lauritsalan liikuntatuntimahdollisuudet, jotka ovat hänestä riittävät.

— Koulukeskuksessa on suuri sali, joka voidaan jakaa kolmeen osaan. Myös näyttämötilaan on tehty liikuntaan sopiva tila ja kuntosalikin on käytettävissä, eli yhteensä 5 sisäliikuntatilaa. Koulun lähellä on uimahalli sekä erinomaiset kenttäolosuhteet.

Mira Pakanen epäilee, että liikuntatilat eivät riitä monipuolisten liikuntatuntien järjestämiseen. Jos sali jaetaan kolmeen osaan, mitä siellä mahtuu pelaamaan?

— Nyt on ollut säiden puolesta unelmasyksy ja ulkona on voinut pitää hyvin liikuntatunteja. Mutta sadesäällä oli suunnistettu tablettien kanssa sisätiloissa.

Kuntosali ei ole Pakasen mielestä alakoululaiselle sopiva liikuntatuntipaikka.

— Mitä ekaluokkalainen tekee kuntosalissa?

Pakasen mielestä on tärkeää, että koululaiset pääsevät kokeilemaan liikuntatunneilla eri lajeja.

— Kipinä uuteen lajiin voi syttyä liikuntatunnilla.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen