Pormestarin parkissa 300 uutta paikkaa

PYSÄKÖINTI. Lappeenrannan pääkirjaston vieressä maan alla on nyt tilaa 400 autolle. Hallin parkkikerroksiin pääsee kahta eri kautta.

Kirjoittaja:
HEIKKI SOPANEN

Lappeenrannan ydinkeskustan maanalaisten parkkipaikkojen määrä lisääntyi maanantaina 300 autopaikalla. Williparkki Oy:n rakennuttama maanalainen pysäköintitalo Technoparkki II otettiin käyttöön heti aamusta. Sen verran uusi asia oli kaupunkilaisille, että puolenpäivän aikaan uusissa pysäköintitiloissa ei ollut vielä auton autoa.

Technoparkki II kuuluu samaan kokonaisuuteen kuin vuodesta 2008 asti toiminnassa ollut Technoparkki I, jossa autopaikkoja on 104. Vanhan ja uuden osan muodostama reilun 400 autopaikan kokonaisuus on viralliselta nimeltään P-Pormestari.

 

P-Pormestarin uudet sisään- ja ulosajoluiskat sijaitsevat Valtakadulla ja Villimiehenkadulla. Vanhaa osaa palvelevan Valtakadun ajoluiskan kautta pääsee myös uusiin tiloihin. Villimiehenkadun puoleisista kahdesta sisäänajoportista tuli kapeammat kuin alunperin suunniteltiin, koska yksi hallin tukipylväistä sijaitsi niin, että ajoportteja piti kaventaa.

-Hieman ahtaita ne ovat. Leveyden piti olla alunperin 2,45 metriä mutta nyt niiden leveys on 2,35 metriä, palveluisännöitsijä Marko Markkanen Williparkista kertoo. Williparkki on Lappeenrannan kaupungin omistama, pysäköintirakentamisesta vastaava yhtiö.

Markkasen mukaan rakentamisvaiheessa mietittiin, pitäisikö toisesta ajoportista tehdä leveämpi ja toisesta kapeampi, mutta lopulta päädyttiin kahteen saman levyiseen.

 

Williparkki Oy:n toimitusjohtaja Mikko Hietamiehen mukaan tarkoituksena on, että P-Pormestari palvelee erityisesti lyhytaikaista pysäköintiä, mutta myös uusille sopimusasiakkaille on tilaa.

-Kun Cityconin kauppakeskuskin rakentaa laajennusosansa yhteyteen maanalaista paikoitustilaa, parkkipaikkoja on kirjaston, uuden teatterin ja kaupungintalon tuntumassa riittävästi vuosiksi eteenpäin, Hietamies arvioi.

Ison-Kristiinan laajennukseen tulee 550 maanalaista parkkipaikkaa.

Heikki Sopanen