Taas kartalla

Savitaipale. Heituinlahden nuorisoseurantalo palaa tanssipaikaksi pitkän tauon jälkeen.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö

Heituinlahden nuorisoseurantalo palaa tanssipaikaksi 20 vuoden tauon jälkeen lauantaina. Syksyllä on viidet tanssit, ja jos vastaanotto on myönteinen, jatkosta kevätkaudella päätetään nopeasti.

 

Miksi halusit palauttaa Heituinlahden tanssikartalle, Juhani Kylliäinen?

— Tanssi on lähellä sydäntäni ja kaakkoinen Suomi tanssikansalle aneeminen talvisaikaan. Savitaipale haluaa olla elinvoimainen kunta, ja yksi tapa osoittaa se on saada ihmiset tanssin pariin.

 

Millaisia tavoitteita syksyn tansseilla on?

— Lähtökohtaisesti on pyrkimys tehdä ihmisille viihtyisä tanssipaikka, jossa on hyvä henki ja ilmapiiri. Tanssi on hyvä tapa kuntoilla ja olla sosiaalisessa kanssakäymisessä toisten ihmisten kanssa.

 

Millaisia suunnitelmia on jatkosta?

— Jos ensimmäinen ilta on hyvä, tarkoitus on tehdä välittömästi ratkaisu keväästä. Päiviä ei ole katsottu, mutta tanssit lomittuvat Tirilän työväentalon kanssa, jotta molemmat paikat voivat menestyä.

 

Valmistautumisaika oli lyhyt. Miten esiintyjät löytyivät nopealla aikataululla?

— Talviaika on artisteilla tavallisesti hiljaisempi ja he ovat paremmin saatavissa. Kevättä ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta varmasti sinnekin on tarjolla tanssikansan mielestä kiinnostavia esiintyjiä.

 

Millainen paketti Heituinlahden seurantalolla on tanssi-iltoina tarjolla?

— Alakerrassa on karaokebaari, välikerroksessa ravintola ja tanssisali sekä yläkerrassa vielä rauhallinen seurustelutila, josta on näköalaikkuna tanssisalin puolelle.

 

Mikä on oma taustasi tanssin harrastajana?

— Varttuneemmalla iällä olen kiertänyt lähiseudun lavoja ja aiempina vuosina lomareissuilla käynyt myös Keski-Suomen tanssilavoilla. Kilpahengessä en ole harrastanut, vaan vain omaksi ilokseni.

Mikä on suosikkitanssilavasi?

— Vedän kotiinpäin. Säänjärven lava on ykkönen ja yliveto. Artistit ovat nimenneet sen usein parhaaksi paikaksi. Säänjärvi on hyvä esimerkki siitä, että ihmisten viihtyminen on ilmapiiristä kiinni.

 

Entä suosikkilavatanssisi?

— Nykyisin on paljon uusia tansseja, mikä on hieno asia, ja tanssi antaa vapauden omaan koreografiaan tanssijalle, jolla on rytmitajua. Suosikkini ovat perinteiset valssi, humppa, jatsi ja tango.

 

Kari Piiroinen & Caminito Heituinlahden nuorisoseurantalolla (Tuohikotintie 1266) 11.10. klo 20 alkaen.

Petteri Värtö