Uusi Rakuuna käy kaupaksi

Lappeenranta. Uuden liike- ja kerrostalon omistusasunnoista yli puolet on jo varattu. Kortteliin tulee myös uusia kovan rahan vuokra-asuntoja K-ruokakaupan lisäksi.

Kirjoittaja:
HEIKKI SOPANEN

Rakuuna-korttelissa Lappeenrannan kauppatorin vieressä alkaa ensi keväänä rakentamisen hulina. Nykyistä kiinteistöä käydään purkamaan uuden tieltä, ja uuden pitäisi valmistua vuoden 2016 lopulla.

Rakuuna-kortteliin nousee nykyistä suurempi K-supermarket ja kaksi kuusikerroksista kerrostaloa, joista toiseen tulee 54 omistusasuntoa ja toiseen 52 kovan rahan vuokra-asuntoa. Parkkipaikkoja tulee maan alle yhteensä 130 kappaletta.

-Hanketta on viritelty pari vuotta, ja rakennustyöt alkavat purkutöillä ehkä jo ennen vappua, toimitusjohtaja Heikki Koho Varte Oy:stä kertoo. Kouvolalainen rakennusliike Varte on korttelin pääurakoitsija.

Koho sanoo, että 30 miljoonan euron kokonaisinvestointi on heille suuri, tärkeä hanke. Rakennuslupa korttelille jätetään Kohon mukaan syksyn aikana niin, että se on lautakunnan käsittelyssä joulukuun kokouksessa.

 

Koho kertoo yllättyneensä ihmisten kiinnostuksesta korttelin uusia omistusasuntoja kohtaan. Varten omaan kovan rahan asuintaloon tulee pääasiassa yksiöitä ja kaksioita sekä jokunen kolmio.

-Asuntojen kysyntä on ollut ennakkomarkkinoinnissa erinomainen. Alussa oli jopa pientä ruuhkan poikasta. Varausaste on 60 prosenttia, ja 54:stä asunnosta 30 on jo nyt varattu.

Keskusta-asuminen kiinnostaa etenkin vanhempia ihmisiä eikä asuntojen 4 000 euron keskineliöhinta tunnu hirvittävän. Kortteliin tulevan kovan rahan vuokrakerrostalon rakennuttaa VVO-yhtymä.

 

Nykyisessä Rakuuna-kiinteistössä toimiva K-supermarket Rakuuna suljetaan huhtikuun alussa. Keskon aluejohtaja Timo Heikkilä sanoo, että nykyisen ruokakaupan tilalle rakennetaan suurempi, 2 500 neliön K-supermarket. Lisäneliöt on piirretty nykyisen kaupan vieressä olevan ravintolan tiloihin.

Heikkilän mukaan uuden ruokakaupan kauppias valitaan hyvissä ajoin ennen rakennustöiden valmistumista. Kauppias voi olla nykyinen kauppias tai joku muu.

 

Rakuuna-kortteliin on kaavoitettu rakennusoikeutta 9?100 neliötä. Torin puoleisesta kerrostalosta tulee kokonaan kuusikerroksinen. Sammonkadun varteen nousevan vuokrakerrostalon kerroskorkeus on porrastettu ja sekin on korkeimmalta osaltaan kuusikerroksinen.

Parkkihalliin tulevista 130 autopaikasta 70 on tarkoitettu kaupan asiakkaille. Loput autopaikat myydään niitä haluaville. Sisäänajo parkkihalliin tapahtuu Sammonkadulta suunnilleen samasta paikasta kuin ajo nykyisen kiinteistön parkkihalliin.

Kortteli valmistuu vaiheittain mutta pääosin valmista pitäisi olla vuoden 2016 lopussa.

Heikki Sopanen