Armilan funkkiskoulun julkisivu on remontoitu

Heikki Sopanen

Kirjoittaja:
Lappeenranta. Armilan funkkiskoulun julkisivuremontti on valmistunut. Koulun tontteineen omistaa lappeenrantalaisen Ossi Vilhun kiinteistösijoitusyhtiö Assi Group.

Vilhu kertoo, että remontissa korjattiin myös aikaisemmissa korjauksissa tehtyjä virheitä ja nyt rakennus on ulkokuoreltaan uutta vastaavassa kunnossa.

-Viimeisiä listoja laitellaan ja myös sisätiloissa tehdään joitain pieniä juttuja. Rakennuksen sisätilojen varsinaiseen remonttiin ryhdytään sitten, kun tuleva käyttötarkoitus on selvillä.

 

Vilhun tarkoitus on etsiä entiselle koululle uutta käyttöä. Vilhu sanoo, että rakennusta esitellään lähiaikoina muutamalle siitä kiinnostuneelle taholle, ja mahdollinen toimija selviää sitten aikanaan.

-Pyrimme etsimään pitkäaikaista toimijaa, joka ottaisi käyttöönsä koko rakennuksen.

Vilhu ei halua paljastaa tulijakandidaatteja vaan sanoo ainoastaan, että nykyinen taloustilanne rajaa vaihtoehtoja.

Lappeenrannan rautatieaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevan funkkiskoulun kaavamuutos sai lainvoiman viime joulukuussa. Kaavamuutos oli Vilhun ja kaupungin välisen kiinteistökaupan ehto. Kaava sallii koulurakennuksen lisäksi tontille 3 100 kerrosneliön uudisrakentamisen ja 90 autopaikan parkkihallin.

Heikki Sopanen