Catzilla on yli sata syytä tyytyväisyyteen

KORIPALLO | Catzin alkukausi naisten Korisliigassa on ollut jopa odotuksia parempi. Joukkue on hyökkäyspäässä tehokkaampi kuin koskaan.

Kirjoittaja:
Lappeenrannan Catz on aloittanut naisten Korisliigan tyrmäävästi. Joukkue haki lauantaina voiton Turun Riennosta halloweenmäisin lukemin 111-57 (50-27).

Catz on voittanut kaikki kuusi sarjaotteluaan. Kolmessa viimeisimmässä hallitseva Suomen mestari on lingonnut palloa koriin 102, 104 ja nyt 111 pisteen edestä.

– Harvoin olen tyytyväinen. Nyt täytyy sanoa, että suurimmaksi osaksi olen ollut tosi tyytyväinen, Catzin päävalmentaja Mika Haakana toteaa.

– Koko joukkue on pelannut tosi korkealla tasolla ja kurinalaisesti molemmissa päissä kenttää. Kaikki tekevät hommia toistensa eteen. Alkukausi on ollut tosi hyvä suoritus jokaiselta pelaajaltamme.

Catzin kapteeni Alexandria Anderson teki Turussa liigauransa ennätyspisteet 33, kaapi 16 levypalloa, torjui seitsemän heittoa ja antoi viisi koriin johtanutta syöttöä.

– Anderson oli ihan käsittämätön, huikea joka osa-alueella. Kolme vuotta olen niin sanotusti pilannut hänen tilastojaan, kun avauspelaajamme istuvat usein viimeisen jakson pitkälti penkillä. Nyt annoin hänen pelata loppuun asti, Haakana toteaa.

Loukkaantunutta Chandrea Jonesia kakkos- ja kolmospaikoilla paikannut Elena Reshetko nautti lisääntyneestä pallovastuusta ja säesti Andersonia 23 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

 

CATZIN kirkkaimpia valopilkkuja ovat silti olleet omat nuoret pelaajat, jotka ovat tarttuneet ahnaasti tarjolla olleeseen vastuuseen.

Lotta Hämäläinen on ehtinyt voittaa kolme naisten Suomen mestaruutta Catzin vaihtopelaajana, mutta nyt hän on noussut monipuoliseen rooliin joukkueen takapelaajana keskimäärin lähes 25 minuutin peliajalla.

Veera Pirttinen on sarjan neljänneksi tehokkain kotimainen pelaaja 15,2 pisteen keskiarvollaan.

– Se on saman verran kuin Dionne Poundsilla viime vuonna, Haakana suhteuttaa.

– On ollut hienoa nähdä, mitä viidessä kuudessa viikossa on tapahtunut ja miten paljon nuoret voivat mennä eteenpäin. Siinä on tietysti pohjalla se, että he ovat harjoitelleet jo muutaman vuoden kymmenen kertaa viikossa.

 

CATZIN pelaajamateriaali on yhä hyvin kapea. Joukkue pelasi Turussa vain seitsemällä pelaajalla.

– Ei tässä ole oikeastaan huolta siitäkään, kun nuoremme näyttävät tulevan mukaan näin hyvin ja hienolla asenteella. Chandrea jäi pois, mutta Essi Pohjonen tuli sisään ja pelasi lauantaina tosi hyvin, Haakana tuumaa.

 

Catz emännöi lauantaina Taru Tuukkasen tähdittämää Hyvinkään Pontevaa ja reissaa sunnuntaiksi Vimpelin Vedon vieraaksi.

Jonesin jalkavamma on parantunut odotetusti. Hän verrytteli joukkueen mukana jo Turussa ja palaa todennäköisesti omalle paikalleen kentälle sunnuntaina Vimpelissä.

– En uskalla laittaa hänelle vielä kahta peräkkäistä pelipäivää, vaikka tilanne näyttääkin hyvältä.

Nyt täytyy sanoa, että suurimmaksi osaksi olen ollut tosi tyytyväinen.

Mika Haakana

Anssi Silvennoinen