Kivaa pidettiin liitokiekon keveydellä

Lappeenranta | Kaamospuhallus kokosi jälleen lapsia ja nuoria aina Imatraa myöten. Nuorisotyöntekijöitä nuorten alkoholinkäyttö askarrutti.

Hieman kuuden jälkeen perjantai-iltana Lappeenrannan urheilutalon edessä kiemurteli pitkä jono. Nuoria puhallutettiin sisään kolmella ovella. Siinä meni aikansa.

Kello kahdeksan aikaan roskakoreihin oli kertynyt noin 1?500 kertakäyttöistä alkometrin pilliä. Myöhäisien tulijoiden varalta niitä oli vielä jäljellä noin tuhat kappaletta.

– Meillä ei ole ollut Kaamospuhalluksessa nyt ehkä ihan niin vetovoimaisia esiintyjiä kuin vuosi sitten. Silloin meillä oli täällä kaksi suosittua räppäriä, nuoria ovella puhalluttanut Jarno Kinnunen kertoi.

 

Kaamospuhallus on yli 12-vuotiaille nuorille suunnattu tapahtuma, jonka Lappeenrannan nuorisotoimi järjesti 16. kerran. Kinnunen ja Johanna Raitavuo puhalluttivat nuoria urheilutalon keskimmäisellä sisäänkäynnillä.

Imatralaiset olivat nyt joukolla mukana Lappeenrannan Kaamospuhalluksessa. Imatran kaupungin nuoriso-ohjaajan Sari Häsän johdolla tapahtumaan tuli imatralaisia nuoria kerralla bussilastillinen.

– Tämä on toinen kerta. Olimme mukana myös viime vuonna. Meidän nuoret ovat 12-17-vuotiaita. Nämä on suunnattu juuri sen ikäisille. Tosi mukavaa, että joku järjestää tällaisia tapahtumia, Häsä kiitteli.

Häsän mukaan nuorten alkoholinkäyttö ei näy Imatran kaupungin nuorisotiloissa. Nuorten puhalluttaminen ei kuitenkaan ole vain Kaamospuhalluksen erikoisuus. Imatralla nuoria myös puhallutetaan kaupungin nuorisotiloissa satunnaisesti pistokokeen luonteisesti.

– Alkoholista puhutaan, mutta ei se siellä näy. Aikuisina me yritämme tietenkin valistaa nuoria asiasta, Häsä kertoi.

Kinnunen ja Raitavuo jatkoivat illalla puhallutuksia.

Urheilutalolta sai piipahtaa ulos, mutta takaisin tullessa piti puhaltaa uudestaan. Kontrollia oli kiristetty viime vuodesta.

– Kaikki tavarat pitää ottaa mukaan, jos menee ulos, Kinnunen opasti niitä, jotka halusivat käydä välillä ulkona. Sisälle ei ollut enää asiaa, jos kulman takana tehtiin muutakin, kuin käydään tupakalla.

Alkoholista puhutaan, mutta ei se siellä näy.

Sari Häsä

Kirjoittaja:
Matti Saarela