Kolme ehdolla teatterin johtoon

Lappeenranta. Aleksander Anria, Iiris Rannio ja Timo Sokura valittiin jatkohaastatteluun.

Riina Nokso-Koivisto

Lappeenrannan kaupunginteatterin uusi johtaja on joko ohjaaja Aleksander Anria, Rauman kaupunginteatterin johtaja Iiris Rannio tai Kansallisbaletin tuottaja Timo Sokura.

Lappeenrannan kulttuurilautakunta haastattelee kärkikolmikon marraskuun 25. päivä ennen varsinaista kokoustaan. Samana päivänä kaikki kolme menevät myös teatterin näyttelijäkunnan haastateltaviksi. Kulttuurilautakunta valitsee teatterinjohtajan kokouksessaan 16. joulukuuta.

Teatterinjohtajan paikkaa haki alun perin 14 kiinnostunutta. Valintaa varten perustettu työryhmä kutsui viisi heistä haastatteluun. Anrian, Rannion ja Sokuran lisäksi työryhmä tapasi viime viikolla Savonlinnan teatterin johtajan Tiina Luhtaniemen ja ohjaaja Jaakko Kuusen.

Haastattelutyöryhmään kuuluivat kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Olli Saarela (sd.), kulttuurilautakunnan jäsen Marjatta Turunen (kok.), kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, kulttuuritoimenjohtaja Päivi-Linnea Pötry sekä näyttelijöiden edustaja Seppo Kaisanlahti.

 

1. Mikä Lappeenrannan kaupunginteatterissa kiinnostaa?

2. Millaista ohjelmistoa teatterissa nähtäisiin sinun kaudellasi?

3. Mikä olisi hyvä ensimmäinen näytelmä uudessa teatterissa?

4. Muuttaisitko Lappeenrantaan, jos sinut valitaan johtajaksi?

5. Mikä näytelmä on sykähdyttänyt sinua viimeksi?

 

Rannio: ”Toivon uudesta teatterista kaupunkilaisten kohtaamispaikkaa”

1. Lappeenrannan kaupunginteatterin hyvä henkilökunta ja uuden tilan tarjoamat mahdollisuudet.

Sijainti kauppakeskuksessa on kiinnostava. Toivoisin, että lappeenrantalaiset tuntisivat uuden teatterin omakseen ja siitä tulisi kaupunkilaisten kohtaamispaikka.

Lappeenranta on tuttu ja rakas kotikaupunkini, joten olen tosi motivoitunut työskentelemään sen teatterielämän puolesta.

2. Monipuolista, laadukasta ja yleisöystävällistä. Ohjelmistossa pitää olla sekä viihdettä että vakavaa teatteria järkevänä kokonaisuutena. Ohjelmiston pitää kiinnostaa yleisöä, mutta samaan aikaan henkilökunnalle pitää riittää haastetta.

3. Uskon, että musikaali voisi olla sopiva ratkaisu. Tämän tarkemmin en ole ehtinyt asiaa miettiä.

4. Ilman muuta, onhan se kotikaupunkini.

5. Viime perjantaina minuun teki vaikutuksen Rauman kaupunginteatterin ensi-ilta Risto Räppääjä vauvana. Sali oli täynnä lapsia ja heidän vanhempiaan. Teatterinjohtajana oli ilo tuntea se energia, mikä näyttelijöiden ja yleisön kohtaamisesta syntyi.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto