Kuutostien suunnittelu käyntiin

Tieremontti | Perusparannus Taavetin ja Lappeenrannan välillä lähtee vihdoin toteutumaan.

Liikennevirasto toteuttaa Kuutostien parantamisen Taavetin ja Lappeenrannan välillä allianssihankkeena. Hankkeen toteutuksesta vastaa tilaajan, suunnittelijoiden ja urakoitsijan muodostama yhteistyöryhmä.

Tien suunnittelusta vastaa Rambollin ja Pöyryn yhteinen suunnitteluryhmä. Kaksikko voitti tien suunnittelusta järjestetyn tarjouskilpailun.

 

Kuutostie on Etelä-Karjalan teollisuuden raaka-aine- ja satamakuljetusten pääväylä sekä tärkeimpiä yhteyksiä Suomen ja Venäjän välisessä tieliikenteessä. Parannettavan tien pituus on 28 kilometriä, josta kokonaan uutta tietä tehdään 12 kilometriä.

Tien parantamisen tavoitteena on sujuvoittaa liikennettä ja kohentaa turvallisuutta muun muassa lisäämällä Taavetti-Lappeenranta-välille tiehen kaksi kaistaa ja keskikaide. Jurvalan kohdalle rakennettava ohitustie tukee osaltaan taajamarakenteen kehitystä alueella.

Liikennevirasto valitsee hankkeen urakoitsijan ensi vuoden maaliskuussa. Kehitysvaihe alkaa heti sen jälkeen ja rakentaminen syksyllä 2015. Tie valmistuu budjetista riippuen joko vuonna 2017 tai 2018. Ensimmäisen suunnitteluvaiheen aikana tiehankkeen kustannusarvioksi on laskettu 76 miljoonaa euroa.

 

Pöyryn Infra-yksikön johtajan Mikko Inkalan mukaan uuden tielinjan maaperäkartoitukset ja -kairaukset on tarkoitus aloittaa jo ensi viikolla. Haasteelliseksi hankkeen tekee hänen mukaansa muun muassa se, että tie kulkee pohjavesialueella.

Uusi tielinja tulee myös hyvin lähelle Karjalanrataa. Nykyisen radan ja uuden tien välissä on vielä varaus Karajalanradan kaksoisraiteelle. Inkalan mukaan suunnittelun aikana selvitetään muun muassa voitaisiinko ensimmäisen vaiheen suunnitelmissa olevat uuden Kuutostien alitukset eritasoliittymissä korvata silloilla.

Kirjoittaja:
Matti Saarela