Miksi hait Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajaksi?

Sokura: ”Teatteri kauppakeskuksen katolla on jännittävä yhdistelmä”

Kirjoittaja:
Petteri Värtö

1. Lappeenranta on entinen kotikaupunkini. Uusi teatteritalo kauppakeskuksen katolla kiinnostaa. Se on aika jännittävä yhdistelmä.

2. Kutsuisin sitä voileipäpöytä-ohjelmistoksi: laajaa ja monipuolista teatteria monenlaiselle yleisölle, kaikenikäisille, -kokoisille ja -näköisille. Kauppakeskuksen yläkerrassa teatteri palaa toreille ja turuille, mistä se on alunperin lähtöisin.

3. Kun täyskunnallinen teatteri aloitti toimintansa Lappeenrannassa, ensimmäinen näytelmä oli Silmänkääntäjä (Pietari Hannikaisen Silmänkääntäjä eli Jussi Oluvisen matka Hölmölään on ensimmäinen julkisesti esitetty suomenkielinen näytelmä vuodelta 1847 — PV). Olisi kiinnostavaa lukea, pyörähtäisikö historian pyörä ympäri siten, että se olisi avajaisnäytelmä.

4. Aivan saletisti. Onko muita mahdollisuuksia!? Tottakai Lappeenrannan kaupunginteatterin johtaja asuu Lappeenrannassa, se on itsestäänselvyys.

5. Keijukaisneuvos Koo, Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmän tanssinäytelmä, jossa oli paljon puhetta ja Jyrki Karttusen koreografia. Se nimenomaan sykähdytti. Näin sen viime viikolla.

Petteri Värtö