Miksi hait Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajaksi?

Anria: ”Kaksikielisenä oloni on kotoisa Lappeenrannassa”

Kirjoittaja:
Petteri Värtö

1. Olen ohjannut Imatralla ja Kotkassa ja nähnyt Lappeenrannassa hienoja esityksiä. Pidän kaakkoissuomalaisista. Raja on lähellä ja kaksikielisenä oloni on kotoisa Lappeenrannassa.

2. En halua kaupitella itseäni. Ensin pitää tutustua henkilöstöön ja ympäröivien teattereiden ohjelmistoon. Tässä ajassa ihmiset tarvitsevat lohtua, enkä tekisi synkkää draamaa tai korkeata taidetta, vaan rohkeaa ja älykästä suomalaista komediaa Anna Krogeruksen ja Laura Ruohosen tyyliin.

3. Ensin pitää tutustua teatterin henkilöstöön, heidän intresseihinsä ja uuden teatterin ominaisuuksiin. Uuden talon mahdollisuudet esiin tuova valoisa, positiivinen ja kiinnostava teksti, joita voisi nimetä parikymmentä.

4. Tottakai. Jos jossakin haluaisin nähdä oman hautakiveni, niin Lappeenrannassa. Koska raja on lähellä ja ostosmatkoilla käyvillä ystävilläni olisi Lappeenrantaan lyhyempi matka tuoda kukkia haudalleni kuin Riihimäelle.

5. Edvard Radzinskin Helsingin kaupunginteatterille kirjoittama Toveri K (kertoo Kremlin sisäpiiristä Stalinin aikana — PV) toukokuun lopulla oli vahvinta, mitä olen viimeksi nähnyt.

 

 

Petteri Värtö