Tyysterniemen koulun tontille viittä kerrosta

Lappeenranta. Asemakaavaehdotuksessa koulun tilalle tulee kuusi kerrostaloa, joiden korkeus on 4-5 kerrosta. Osa taloista tulee rinteeseen.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen

Tyysterniemen koulun tontille Lappeenrannassa on tulossa 4-5-kerroksisia asuintaloja kuusi kappaletta. Osa taloista on tarkoitus rakentaa osittain rinteeseen. Rakennusoikeutta on yhteensä 10 200 kerrosneliötä, ja talokohtaisesti rakennusoikeus vaihtelee 1 400-2 000 kerrosneliön välillä.

Lappeenrannan kaupunki on teettänyt omistamallaan tontilla kaavamuutoksen, joka mahdollistaa asuinrakentamisen. Kaava on parhaillaan nähtävänä ennakkokuulemista varten. Kun kaava on lainvoimainen, kaupungin tarkoitus on myydä tontit rakennusoikeuksineen rakennusliikkeille tarjouskilpailulla.

 

Kaupunki on kaavoittanut Tyysterniemen koulun tonttia vuodesta 2010. Alunperin tonttia käytiin kaavoittamaan Lemminkäistä varten, koska rakennusyhtiö voitti tontista järjestetyn luovutuskilpailun. Syystä tai toisesta Lemminkäisen kaava ei valmistunut sovitussa ajassa, ja yhtiö vetäytyi tontin ostamisesta ja rakentamisesta. Samalla kaupunki menetti neljä miljoonaa euroa tontinmyyntituloja.

Lemminkäisen suunnitelmissa oli rakentaa tontille 2-4-kerroksisia taloja, joissa olisi 4-9 asuntoa. Rakennusoikeutta oli yhteensä suunnilleen saman verran kuin nyt valmistuneessa kaavassa. Uudessa kaavassa kerrosluku ja talokohtainen asuntojen määrä on kasvanut mutta rakennettavien talojen lukumäärä vähentynyt.

 

Tontille tulevat talojen asukkaiden tarvitsemat autopaikat sekä erillinen venevalkama, joka on tarkoitettu kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Venevalkaman käyttäjiä varten tulee oma parkkipaikkansa. Asuinalueen ja vesistön välissä kulkeva kevyen liikenteen raitti säilyy.

 

Asuntojen määrä on kasvanut mutta talojen määrä vähentynyt.

Heikki Sopanen