Centre nousi harjaan

Lappeenranta | Liikennevirasto tulee vuokralaiseksi kaupungintalon ja Ison-Kristiinan väliin nousevaan liikekeskukseen.

Liikekeskus Centren katolta avautuu hieno näköala yli Lappeenrannan kaupungin.

– Kirkkaalla säällä täältä näkee kauas Saimaalle, Rakennusliike Evälahden vastaava mestari Kari Koikkalainen sanoo.

Ylimmän, eli seitsemännen kerroksen panoraamatoimistojen ulkoseinät ovat lasia. Mahtavista näkymistä Saimaalle ja kaupungin keskustaan pääsevät nauttimaan ainakin mainos- ja mediatoimisto Mediakolmion työntekijät. Mediakolmio on yrittäjä Jari Koskimiehen mukaan yksi Centren tulevista vuokralaisista.

 

Myös valtion Liikennevirasto on vuokrannut tiloja kolmesta Centren eri kerroksesta. Liikenneinsinööri Hanna Setälän mukaan Senaatti kiinteistöt vuokrasi tilat kevättalvella järjestetyn tarjouskilpailun perusteella. Centre oli tarjotuista tiloista kokonaiskustannuksiltaan edullisin.

– Lappeenranta on yksi paikkakunnista, joille Liikenneviraston toimintaa alueellistetaan. Meille tulee Lappeenrantaan työtilat 110 työntekijälle. Lisäksi vuokrasopimus koskee kokoustiloja, jotka ovat meidän ja Finnveran yhteisessä käytössä, Setälä sanoo.

 

Centre on ollut Rakennusliike Evälahdelle haastava kohde. Rakennuspaikka sijaitsee kaupungintalon ja Ison-Kristiinan laajennuksen yhteyteen rakennettavan uuden teatteritalon välissä. Kuljetuksia varten käytössä on ollut pääsääntöisesti vain lyhyt pätkä Raatimiehenkatua, jonka päältä on rakennustöiden ajaksi poistettu betonikansi.

– Kaikki rakennukseen käytetyt 1?200 elementtiä on kuljetettu tätä kautta, Kari Koikkalainen kertoo.

 

Samaa väylää on käyttänyt myös Ison-Kristiinan laajennusta urakoiva Skanska. Koikkalaisen mukaan kuljetusten ajoitus on ollut minuuttipeliä. Rekkojen on pitänyt olla purkupaikalla täsmälleen siihen aikaan, kun sille on aikataulussa aika varattu.

– Yhteistyö Skanskan kanssa on sujunut erinomaisesti, Koikkalainen kiittelee naapuritontilla urakoivaa kilpailijaa.

Uuden liikekeskuksen harjannostajaiset ovat tammikuussa ja Centren avajaiset pidetään 1. syykuuta 2015.

Koikkalaisen mukaan rakennustyöt ovat aikataulussa.

 

Ravintolayrittäjät uskovat teatterin ja suuren liikekeskuksen yhdessä muodostaman kokonaisuuden vetovoimaa. Jari Koskimiehen mukaan kiinteistöyhtiö sai ravintolayrittäjiltä paljon kyselyitä Centren katutasossa olevista liiketiloista.

Tilat on nyt vuokrannut Aalef Oy, joka avaa katutasoon lounas- ja ruokaravintolan.

Uuteen liike- ja toimistorakennukseen ovat muuttamassa myös Finnvera Snellmaninkadulta ja naistenvaateliike Eirene.

 

Liikekeskuksen tilojen vuokraneuvottelut ovatkin sujuneet hyvin.

– Tässä vaiheessa tiloista on vuokrattu jo 80 prosenttia. Kaikista vielä vapaana olevista tiloista käydään parhaillaan neuvotteluja, Koskimies kertoo tulevan liikekeskuksen tiedotteessa.

Centre

Centre nousee tontille, joka varattiin aikoinaan kaupungintalon laajennusta varten.

Julkisivultaan kokonaan lasisen liikerakennuksen ovat suunnitelleet Arkkitehtistudio Vuorinen Oy:n Sami Vuorinen ja Petri Kemppinen.

Centre-kiinteistön pääurakoitsija on Rakennusliike Evälahti Oy.

Kiinteistöyhtiön omistavat Janne Mäenpään JMR Invest Oy, Jari ja Kirsi Koskimiehen omistama Kirsi-Kiinteistöt Oy ja Jukka Evälahden omistama Eväkara Oy.

Kirjoittaja:
Matti Saarela