Ensimmäiset häät tanssitaan jo kesällä

Joutseno. Holiday Club remontoi Rauhan Keskipaviljongin juhlatilaksi.

TIMO LAITAKARI

Holiday Club Resorts Oy saneeraa Rauhan kylpyläalueella niin sanotun Keskipaviljongin juhla- ja majoitustilaksi.

Yhtiö kertoo, että uusitussa rakennuksessa juhlitaan ensimmäisiä häitä jo ensi kesänä. Keskipaviljongin alakertaan tulee lähes 200 hengen juhlatilat. Yläkerroksiin rakennetaan 11 sviittiä.

Rakennuksen suojellut julkisivut kunnostettiin jo kolme vuotta sitten. Nyt käynnistyy sisätilojen remontti.

Investoinnin arvo on noin kolme miljoonaa euroa. Vuonna 1926 valmistunut lähes 2 000 kerrosneliön laajuinen Keskipaviljonki sijaitsee kylpylähotellin ja Saimaan välissä aivan hotellin tuntumassa.

 

Rauhan matkailukeskus entisellä sairaala-alueella avattiin yleisölle marraskuussa 2011. Yhtiön mukaan kylpylähotellin yli 200 hotellihuoneen ja lomahuoneistojen käyttöaste on ollut kolmen vuoden ajan tasaisen hyvä, lähes 70 prosenttia.

Holiday Club on investoinut alueelle tähän mennessä yli 130 miljoonaa euroa. Investoinnit jatkuvat.

 

Keskipaviljongin saneerauksen lisäksi yhtiö on aloittamassa vielä joulukuussa 31 asunnon lomatalon rakentamisen syksyllä YIT:ltä ostamalleen ns. Alatalon tontille.

Lisäksi jo käynnissä on 12 viikko-osakehuoneiston rakentaminen rantapuiston varteen. Kalaravintolan viereen vanhan pesulan paikalle valmistuu helmikuussa 18 loma-asuntoa.

Yhtiö on aiemmin kertonut myös ison, 136 huoneiston lomatalon rakentamisesta aivan kylpylän itäpuolelle. Tämän noin 30 miljoonan euron hankkeen rakentaminen viivästyy aiemmin kerrotusta, ja se on tarkoitus aloittaa syksyllä 2018.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari