Huhtiniemen hotellille pyydetään aikalisää

LAPPEENRANTA. Ultivistan pyyntö kahden vuoden jatkoajalle saa ymmärrystä kaupunginjohtajalta.

HEIKKI SOPANEN

Lappeenrannan Huhtiniemeen kaavailtu hotellihanke on venymässä kahdella vuodella. Aikalisää hakee hotellihankkeen takana oleva kiinteistösijoitusyhtiö Ultivista.

Hotelli on tarkoitus rakentaa Lappeenrannan kaupungin omistamalle leirintäalueelle. Ultivistan pitäisi allekirjoittaa kaupungin kanssa alueen maakaupat ja rakentamisen vahvistava täytäntöönpanosopimus helmikuun loppuun mennessä. Silloin tulee kuluneeksi puoli vuotta leirintäalueen kaavamuutoksen lainvoimaisuudesta. Kaavamuutos mahdollistaa hotellin rakentamisen.

 

Yhtiö pyytää kuitenkin kaupungilta jatkoaikaa sopimuksen allekirjoittamiselle vuoden 2016 loppuun. Pyyntöä perustellaan ruplan kehnolla kurssilla ja Venäjän tilanteen taloudellisilla heijastuksilla etenkin itä-Suomessa.

Ultivista vetoaa siihen, että suhdanteet hotellin rakentamiselle ovat muuttuneet yhtiöstä riippumattomista syistä rajusti sen jälkeen, kun Ultivista otti vetovastuun hankkeessa.

Hotellioperaattoreiden löytäminen tällaisessa tilanteessa on yhtiön mukaan haastavaa, mutta kahden vuoden kuluttua tilanne voi olla parempi.

 

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva aikoo esittää kaupunginhallitukselle jatkoajan myöntämistä.

-Ultivista haluaa selvästi viedä hanketta eteenpäin. Se kävi ilmi neuvotteluissamme. Heillä on mielestäni myös painavat perusteet pyynnölleen aikalisästä, Jarva perustelee.

Kaupunginhallitusta on jo informoitu asiasta, ja se saa Jarvan esityksen aikalisästä eteensä ensi maanantaina.

Jos hallitus myöntyy aikalisään, hotellihankkeen sopimukset pitää päivittää ja niihin vaaditaan kaupunginvaltuuston hyväksyntä.

Huhtiniemen hotellihanke on ollut vireillä vuodesta 2008.

Viikko sitten rakennusyhtiö Jatke kertoi rakentavansa kuusikerroksien hotellin Lappeenrannan keskustaan, nykyisen kaupunginteatterin tontille. Jatkeen hotellin rakentamisen pitäisi alkaa syksyllä 2016.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen