Huoli purkautui Joutsenossa

No rauhoitutaanpa, komensi Eksoten hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen välillä yleisöä Joutsenon eilisillan tilaisuudessa. Sen aiheena oli Eksoten aikomus sulkea Joutsenon terveysaseman vuodeosasto ensi toukokuussa.

Kirjoittaja:
Joutsenon koulukeskuksen auditorion täyttänyt yleisö kuhisi paheksuntaa, vaikka Eksoten edustajat vakuuttivat vuodeosaston potilaiden pääsevän parempaan paikkaan.

-Kenenkään kodin ei pitäisi olla sairaalassa, sanoi Eksoten kehittämisjohtaja Merja Tepponen.

-Ei kukaan halua sairaalaan, sinne joudutaan, Kerttu Ahokas yleisöstä muistutti ja kovisteli Eksotea vuodeosaston huonokuntoisten potilaiden kohtalosta:

-Mihin työ suolaatte nämä ihmiset?

 

Eksoten edustajat esittelivät vanhuspalveluiden rakenteen muutosta, joka Joutsenossa koetetaan vuodeosaston lakkautuksella edistää.

-Joutsenossa on nyt enemmän ympärivuorokautisia hoitopaikkoja kuin muualla Eksoten alueella, muistutti Eksoten terveys- ja vanhuspalveluiden johtaja Tuula Karhula.

Vastedes Joutsenonkin vanhukset asuvat omassa kodissaan niin kauan kuin tukitoimin pystyvät, sitten Eksote tarjoaa kodinomaista palveluasumista Penttiläntiellä ja Leivontiellä ja lisäksi ostopalveluna yksityisissä hoitopaikoissa.

-Penttiläntie on täysi, Leivontie on täysi, ja molempiin on kuukausien jonot, huomautti Elsa Silvennoinen yleisöstä.

Hänen mukaansa laitospaikkoja pitää vähentää vasta kun on korvaavia paikkoja tarpeeksi.

Tuula Karhula myönsi, että Joutsenon vuodeosaston sulkemista aikaistetaan myös Eksoten rahapulan takia. Tiloihin tulee kehitysvammaisten asumisyksikkö.

Leena Sallinen