Mustolan tulli suljetaan

Lappeenranta. Tulli patistaa asiakkaita verkkopalveluiden käyttöön. Työntekijät siirtyvät rajanylityspaikoille.

Kirjoittaja:
Terhi Kinnunen

Tulli lakkauttaa Lappeenrannan Mustolan toimipisteen vuoden lopussa. Kiinni menevät myös Kouvolan, Loviisan ja Keski-Vantaan toimipisteet.

Syynä on tullin määrärahojen pieneneminen. Asiakaspalvelupäällikkö Sari Bjongin mukaan tullin käytössä on ensi vuonna kolme miljoonaa euroa vähemmän kuin tänä vuonna. Nykyisten suunnitelmien mukaan määrärahat pienenevät vuoteen 2018 asti.

Jatkossa asiakkaat voivat hoitaa asioinnin tullin kanssa sähköisesti verkossa, tai sitten heidän pitää käydä tullin toimipisteessä esimerkiksi rajanylityspaikalla.

-Jos haluaa tiskipalvelua, sitä on saatavilla esimerkiksi Nuijamaalla, Bjong sanoo.

 

Bjongin mukaan Mustolan toimipisteen asiakkaat ovat pääasiassa olleet yrityksiä, jotka ovat hoitaneet tullivarastointiin liittyviä asioita.

Lakkautettavien toimipisteiden työntekijöistä monet siirtyvät töihin rajanylityspaikoille. Mustolassa työskennelleistä yhdeksästä työntekijästä suurin osa alkaa käydä töissä Nuijamaalla tai Imatralla.

-Heille on löytynyt vastaavaa työtä rajanylityspaikoilta, Bjong kertoo.

Ensi vuonna tulli tarkastelee neljäntoista toimipaikan tulevaisuutta. Muun muassa Lahden, Hangon, Porin ja Oulun toimipaikkojen kohtaloa mietitään.

-Katsomme läpi koko palveluverkoston, Bjong sanoo.

Terhi Kinnunen