Muukkoon suunnitellaan kahta lisävoimalaa

Juho Maijala

Kirjoittaja:
Tuulisaimaa suunnittelee kahta uutta tuulivoimalaa Muukonkankaalle. Jos hanke etenee suunnitellusti, voimalat nousevat vuonna 2016.

— Alunperinkin ensimmäisessä suunnitelmassa oli yhdeksän voimalaa, mutta kaupungin mailla oli silloin tilaa seitsemälle. Muukonkankaalla on yhä valtavasti tilaa ja nykyiselle sähköasemalle mahtuu vielä kaksi voimalaa, Tuulisaimaan projektipäällikkö Miika Pilli kertoo.

Suunnitellut voimalat tulisivat Kuutostien pohjoispuolelle joitakin satoja metrejä nykyisistä itään. Pillin mukaan pidempi etäisyys Lappeenrannan lentokentästä mahdollistaa korkeammat tornit.

— Vaikka on vain sadoista metreistä kyse, sinne voi tehdä noin 120 metrin tornin, jossa siipi on 60 metriä. Nykyiset Muukon voimalat ovat noin sata metriä korkeita ja niissä on 55 metrin siivet, Pilli kertoo.

Normaalisti kahden voimalan investointi olisi liian pieni kannattavaksi, mutta Muukossa on infrastruktuuria valmiina. Pilli arvioi, että uusien voimaloiden, tiestönparannuksen ja kaapeloinnin yhteishinta tulee olemaan yhdeksän miljoonan euron luokkaa.

Juho Maijala