Peruuntuneesta innovaatio-foorumista sadan tonnin lasku

Lappeenranta. Neljäs innovaatiofoorumi jäi pitämättä maailmanpoliittisen tilanteen takia.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen

Peruuntuneesta EU-Venäjä innovaatiofoorumista ehti kertyä kuluja liki 100 000 euroa. Lappeenrannan kaupunki ja yhteistyökumppani Lappeenrannan teknillinen yliopisto maksavat kulut puoliksi.

Neljäs innovaatiofoorumi piti järjestää kesäkuun alussa. Kaupungin puolelta homma hoiti Wirma Lappeenranta Oy. Tapahtumaa ehdittiin järjestellä syksystä 2013 aina toukokuulle 2014 saakka.

 

Kuluja tuli pääosin ulkopuolisilta ostetuista palveluista ja hiukan vihreän innovaatiokilpailun valmistelusta. Lisäksi molemmille järjestäjille tuli henkilöstökuluja, jotka ne sopimuksen mukaan kattoivat itse.

Innovaatiofoorumin kohtaloksi koitui maailmanpoliittinen tilanne. Ukrainan kriisi näkyi vähäisenä osallistujamääränä. Myös joidenkin puhujien osallistumisesta oli epävarmuutta. Siksi kaupunki ja yliopisto katsoivat parhaimmaksi siirtää tapahtuman järjestämistä teeman ja sidosryhmien kannalta suotuisampaan ajankohtaan. Uutta ajankohtaa ei ole päätetty.

 

Foorumin teemana olisi ollut Green Growth Economy, ja tarkoitus oli keskittyä erityisesti start-up ja kasvuyrityksiin. Foorumin kärkituotteena oli Green Innovation Competition 2014, joka toteutettiin foorumin siirtymisestä riippumatta.

Lappeenrannan kaupunginhallituksen konsernijaosto esittää kaupunginhallitukselle, että talousarvion projektimäärärahoista myönnetään foorumista aiheutuneiden kustannusten kattamiseen yhteensä 49 328 euroa.

Foorumin teemana olisi ollut Green Growth Economy.

Helena Rissanen