Pettynyt Jarva nollasi tilanteen

Lappeenranta. Kevan johtajuus meni sivu suun. Lappeenrannassa odottavat entistä kovemmat haasteet.

Anne Kotiharju

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva sulatteli torstaina pettymystään Kevan johtajahaussa. Kevan hallitus valitsi yksimielisesti varatoimitusjohtajaksi Mikkelin kaupunginjohtajan Kimmo Mikanderin.

Paikka oli korvamerkitty kokoomukselle. Jarva on sitoutumaton.

-Mukana oli monta hyvää hakijaa, eikä valinta osunut nyt kohdalle. Hyvälle miehelle hävisin. Tunnen Mikanderin hyvin. Hän on fiksu kaveri, eikä kokoomuksen jäsenkirja välttämättä ole ainoa syy valintaan.

Jarva sanoo hakeneensa paikkaa tosissaan.

-Siinä mielessä olen tietenkin pettynyt. Mutta tämä tilanne nollataan varmasti nopeasti.

 

Kun Jarva haki Kevan johtoon, spekuloitiin hänen sitoutumisestaan Lappeenrantaan. Olihan takana Jarvan saama poikkeuksellinen kritiikki valtuuston suunnasta.

Jarva vakuuttaa sitoutumistaan. Hän sanoo olevansa tyytyväinen nykyiseen tehtäväänsä.

-Mitään uutta hakusuunnitelmaa ei ole valmiina. Tuo Keva sattui vain olemaan sellainen paikka, jonka halusin katsoa.

Jarvan mukaan kaupunginjohtajan tehtävää ei voi hoitaa olematta siihen täysin sitoutunut.

-Olen kaupunginjohtaja tavallaan ympäri vuorokauden. Olen parhaani tähän mennessä yrittänyt ja yritän jatkossakin. Annan johtajana täyden panoksen.

 

Jarvaa syksyllä kritisoineella kaupunginvaltuuston puheenjohtajalla Heikki Järvenpäällä (kok.) ei ole Jarvan hakuprosessiin tai sitoutumiseen nyt mitään kommentoitavaa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola (sd.) puolestaan uskoo, että Jarvan työnhaku Kevaan oli yksittäistapaus.

-Emme ole sopineet Jarvan kanssa siitä, voiko hän edelleen hakea muita tehtäviä. Tämä Keva tuli himonakkina eteen, ja kaupunginjohtaja päätti sitä hakea.

Kaupunginjohtajan haasteet ovat vain vaikeutuneet viime viikkoina samaa tahtia ruplan syöksykierteen kanssa.

-Kehitys on todella huolestuttavaa etenkin tälle alueelle. Jos tilanne jatkuu pitempään huonona, se rupeaa vaikuttamaan alueen työllisyyteen ja kuntatalouteen, sanoo Jarva.

Jarva uumoilee, että Lappeenranta joutuu arvioimaan uudelleen strategioitaan ensi vuoden puolella.

-Onneksi kaupungin strategia ei ole ollut vain Venäjä-kortin varassa. Venäjä on ollut toki yksi vahvuus, ja kaupunki on halunnut edesauttaa kauppaa ja matkailua esimerkiksi kaavoituksella.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju